Pilaful de orez este una dintre rețetele foarte populare de la noi din țară. Multe persoane optează pentru a găti acest preparat, având foarte multe avantaje.
Cu toate că rețeta nu este foarte complicată, există totuși câteva secrete pentru ca pilaful să fie într-adevăr gustos.
Pilaful are multe beneficii, pentru aceia care își doresc să îl gătească.
Este o alegere sănătoasă și din fericire, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, fiind o rețetă destul de simplă. Cel mai important aspect pentru un pilaf gătit corect, este ca boabele de orez să aibă o textură pufoasă, dar să se păstreze ferm. Deși pare greu de obținut, cu puțină atenție, veți putea reuși să gătiți un pilaf, exact ca la restaurant. Cel mai important aspect pentru ca orezul să fie gătit în mod corect, este lichidul în care fierbe.
Primul pas pentru această rețetă este prepararea legumelor. După ce se prăjesc, se adaugă orezul, care trebuie fiert. Majoritatea persoanelor fierb orezul în apă și le iese un preparat delicios. Însă, cel mai bun pilaf este acela în care orezul este fiert în supă de pui. În acest mod, orezul va fi cu siguranță, mult mai pufos și va avea o aromă mai gustoasă. Boabele de orez vor absorbi lichidul și aroma.
În cazul în care doriți să gătiți un preparat gustos, sățios și sănătos, puteți încerca rețeta de pilaf cu legume. Ingredientele de care veți avea nevoie sunt următoarele:
Primul pas este să tocați ceapa mărunt. Apoi, se taie sau se dă pe răzătoare, morcovul.
Ulterior, ardeii și roșiile se taie în cubulețe, iar apoi se taie carnea, în mici bucățele. Ceapa va fi călită într-o tigaie cu ulei încins, iar apoi se adaugă carnea, până se rumenește. Trebuie să spălați orezul în două sau trei ape și se adaugă peste carne și ceapă. Supa de pui se adaugă cât să acopere compoziția. Apoi, se adaugă ardeii, morcovii, roșiile, sarea, piperul și boia și se dă compoziția la cuptor, la flacără mică.
Pilaful de orez este una dintre rețetele foarte populare de la noi din țară. Multe persoane optează pentru a găti acest preparat, având foarte multe avantaje.
Secretul Nicoletei Voica pentru supa de mazăre. Ce adaugă artista în preparat. “E o mâncare foarte ușor de pregătit”
Diana Puiu21 noiembrie 2024Actualizat: 21 noiembrie 2024, 13:51