O nouă săptămână, o nouă rețetă din partea bunicii Gherghina de pe TikTok. Ultimul clip postat de cea mai îndrăgită mamaie a fost despre o rețetă de plăcintă cu dovleac.
Bunica Gherghina este urmărită de milioane de utilizatori de pe TikTok. Cu un șarm aparte si cu mult simt al umorului, mamaia din Teleorman a pregătit o rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac, special pentru cei dragi casei, dar si pentru fanii ei din mediul online.
Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok
"Vă pupă mamaia! A venit si toamna! Este vremea dovleacului… sa facem o plăcintă cu dovleac.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – plăcintă cu dovleac rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok
- Ulei – 250 ml
- Dovleac
- Drojdie
- 700 g faina
- Praf de copt – un pliculeț
- Scorțișoara
- Zahar – 2 lingurițe
- Sare
- Pesmet
- apa calda – 500 ml
Mod preparare- plăcintă cu dovleac
Citeste si: Rețetă de Sutlac turcesc dulce și aromat
Citeste si: Rețetă delicioasă de cheesecake San Sebastian. „Provine din Spania și este un cheesecake absolut fabulos!”
"Pentru frământat trebuie 700 g de faină. Atenție! Drojdia trebuie sa fie mare cat o corcodușă. Ați înțeles?! Punem si praful de copt tot aici peste faina si drojdie. Punem 2 lingurițe de zahar si o jumătate de linguriță de sare. Peste acest amestec trebuie sa punem 500 ml apa călduță. După apă, adaugați un pahar de ulei (250 ml). Ați înțeles?!” a comentat bunica Gherghina din Teleorman.
“Apa trebuie sa fie caldă! Punem cele doua pahare de apă (500 ml). Începem sa frământam coca, ușor, ușor… Apoi începeți sa adaugați uleiul. Uitați cum se frământă.. Coca o frământam bine, bine... chiar daca mai rămâne faină in bol. Nu are nimic, cu atât mai bine! O frământați cam zece minute. Pentru trei foi, împărtiți coca in trei părți. Cele trei bile de cocă le punem pe un capac si le ținem vreun sfert de oră pana începem să întindem foaia.
“Peste cele trei bile de cocă, punem un prosop. Le ținem 15 minute la dospit. Apoi începem sa întindem foile, să le punem in tava. Eu întind coca cu sticla, nu cu sucitorul. Am uns tava cu ulei si acum punem prima foaie pentru plăcintă. Trebuie sa punem dovleacul peste foaie. Presăram pesmet ca să mai absoarbă din zeama pe care o lasă pesmetul.