Stilul de viață minimalist ne poate ajuta să facem alegeri mai bune în viață. Însă știați în ce constă acesta mai exact?
Aflați din rândurile următoare ce înseamnă mai exact, stilul de viață minimalist, dar și în ce constă acesta. În plus, descoperiți și care sunt doar trei dintre principiile legate de acest stil de viață, de care ar trebui să ții cont.
Ce înseamnă, de fapt, să ai un stil de viață minimalist
Atunci când vine vorba despre un stil de viață minimalist, acesta constă în a avea obiective bine stabilite, dar și a te implica în unele activități care sunt necesare. De exemplu, dacă ai în dulap o haină pe care nu o mai îmbraci, dar tot ai tendința să o păstrezi, aceasta nu este o caracteristică a unui stil de viață minimalist.
Să ai mai puține obiecte
De obicei, o persoană care are un stil de viață minimalist, alege să mai sorteze din haine, de exemplu, sau să renunțe la ele. În plus, aceștia obișnuiesc să-și reducă din obiceiurile care îi aduc în casă aceste haine, în mod continuu, deși nu au nevoie. Deși la început, poate să fie destul de dificil să renunți la un astfel de obicei, odată cu trecerea timpului, vei descoperi că atunci când va veni vorba despre curățenia din dulap, de exemplu, vei avea de făcut mai puțină ordine, prin urmare, îți va aduce doar beneficii.
Citeste si: Cum să alegi un set de living pentru un decor cu personalitate?
Să cheltuiești mai puțin
De asemenea, o altă caracteristică a persoanelor care duc un stil de viață minimalist, constă în faptul că au mai mult timp pentru hobby-uri, în care nu sunt nevoiți, neapărat, să aibă anumite cheltuieli, în comparație cu alte persoane care au alt fel de activități, precum: ieșiri, mese sau jocuri în oraș sau diverse alte cumpărături.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Astfel, pentru majoritatea persoanelor care abordează un stil de viață minimalist, automat vor avea parte și de scăderea datoriilor, posibilitatea de a plăti creditele mai repede sau posibilitatea de a economisi mai mulți bani. Prin urmare, veți avea tendința ca înainte să achiziționați un anumit lucru, să vă gândiți de două ori dacă aveți sau nu nevoie de el.
Să fii mulțumit cu ceea ce ai
Prin urmare, odată ce ai realizat că nu mai ai nevoie de anumite lucruri, nu te vei mai simți nici rău, dacă nu vei avea la fel de multe lucruri ca cei din jurul tău, de exemplu, un telefon performant, o altă mașină sau o casă cu mai multe camere. Astfel, un stil de viață minimalist aduce o bucurie, atunci când desfășurați activitățile care vă fac cu adevărat plăcere.
Citeste si: Cum să creezi un living room în stil Boho
Principiile stilului de viață minimalist
Less is more
Dacă vorbim despre stilul de viață minimalist, din punct de vedere practic, ne va fi mult mai ușor să menținem locuința curată și ordonată, dacă o vom decora cu un număr mai mic de obiecte, indiferent care vor fi acestea, exact ca în cazul dulapului cu haine,
dacă vom alege să le păstrăm doar pe cele pe care le purtăm și ne reprezintă.De asemenea, acest principiu: “a avea mai puțin înseamnă, de fapt, a avea mai mult”, poate să fie mai profund decât credeți. Astfel, este mult mai important să avem câteva relații personale liniștite, decât să avem relații mai multe, cu persoanele cu care nici nu avem lucruri în comun. Deși avem tendința să fim persoane perfecționiste și să efectuăm mai multe activități decât am putea de fapt să realizăm, mai bine ar fi să facem doar 2-3 activități care ne aduc cu adevărat bucurie.
Citeste si: Cum să adopți un look elegant în viața de zi cu zi
Nu există un număr standard al obiectelor deținute
Deși poate că aveți impresia că minimalismul constă în anumite norme standard, acest aspect nu este valabil. Pentru o persoană poate să însemne “ minimalism ”, atunci când au în dulapul de haine, 30 de articole vestimentare, în timp ce, pentru o altă persoană, “minimalism”, reprezintă atunci când are 50 de piese vestimentare în dulap.
Prin urmare, fiecare persoană în parte deține propriile limite, iar această caracteristică de “ less is more”, deține o altă nuanță pentru fiecare. Astfel, vom avea posibilitatea de a ne stabili singuri propriile numere.
Cumpărături și alegeri conștiente
În ceea ce privește cumpărăturile și, în general, orice altă alegere conștientă înseamnă doar să înțelegem care este sensul fiecărei acțiuni în parte. Astfel, pentru a realiza acest aspect, este nevoie ca în unele momente să ne punem anumite întrebări, printre care se numără și următoarele:
- Îmi place cămașa din magazin, dar am nevoie de ea?
- Mi-aș dori să cumpăr ultimul telefon performant apărut, dar oare am nevoie de el, pentru ceva mai mult decât un simplu telefon?
Prin urmare, odată ce vom începe să ne punem astfel de întrebări și să ne oferim propriile răspunsuri, vom înțelege de ce ar trebui sau nu, să facem anumite acțiuni .
Citeste si: Cum sa-ti accesorizezi corect outfitul in functie de stilul in care se indreapta tinuta