Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect

Sosul roșu de roșii a fost asociat cu bucătăria italiană o perioadă foarte lungă de timp, dar și cu cea românească. Este o delicatesă pentru papilele gustative și se poate pune în multe tipuri diferite de mâncăruri.

Există un secret pentru un sos de roșii perfect, iar majoritatea gospodinelor pricepute îl folosesc tot timpul, în momentul în care prepară celebrul sos.

Citeste si: Cât usturoi se pune pentru a ieși mujdeiul ca la restaurant

Ingredientu l secret pentru un sos de roșii perfect

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect[Sursa foto: Freepik]

O aroma excelentă de roții se bazează pe echilibrul dintre aciditate și dulceață, iar dacă se va folosi prea mult din oricare, s-ar putea lăsa cu un sos care va avea un gust unidimensional.

Se recomandă adăugarea unui vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu la un sos care este prea acru, deoarece ridică pH-ul și îl va face mai puțin acid.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Unele gospodine adaugă puțin zahăr, deoarece acesta nu poate neutraliza aciditatea în același fel în care o face bicarbonatul de sodiu, dar zahărul poate da un gust diferit de fiecare dată.

Bucătăresele prepară multe feluri de mâncare cu sos de roșii, cum ar fi, paste, ciorbe, tocănițe, pizza. Pentru a scăpa de aciditate, secretul unui sos de roșii de-a dreptul delicios, constă în adăugarea bicarbonatului de sodiu.

Citeste si: “Este vremea dovleacului… să facem o plăcintă cu dovleac” Bunica Gherghina de pe TikTok a gătit o rețetă delicioasa de plăcintă

Gospodinele pricepute folosesc un ingredient ieftin

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect[Sursa foto: Freepik]

Ca să vedeți care dintre metode este mai eficientă, zahărul sau bicarbonatul de sodiu, faceți un sos de roții și împărțiți-l în monstre de 3 căni. Apoi, adăugați în unele dintre ele ori zahăr, ori bicarbonat de sodiu.

Ulterior, gustați din fiecare în parte. Proba îmbogățită cu doar ¼ linguriță de zahăr va avea un gust echilibrat și o aromă mai intensă de roșii.

Veți realiza, în final însă că, proba cu o cantitate egală de bicarbonat de sodiu, va fi ceva mai plată și doar dulce.

Puteți încerca să reduceți cantitatea de bicarbonat de sodiu la 1/8 linguriță. Veți observa că acest sos va fi mai apropiat de versiunea ajustată cu zahăr carbonat de sodiu.

Cu toate că bicarbonatul este destul de ieftin, poate face cel mai bun sos de roșii pe care l-ați gustat vreodată.

Acesta poate fi pus în toate felurile de mâncare pe care le adorați.

Citeste si: Ce se pune în cafea, pentru a ieși ca la cafenea



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cu ce se mănâncă andivele

IMAGINI RARE cu Meghan Markle în costum de baie! Ce BOMBĂ SEXY e soția Prințului Harry. A arătat TOT în aceste fotografii!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Amănunte absolut terifiante despre tragedia din Buşteni: "A fost o chestie cu care nu ne-am confuntat niciodată". Cum a încercat tânăra de 19 ani să se elibereze din colții ursului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

În această seară, de la ora 20:00, în serialul “Tablou de familie”, Jale nu renunță la răzbunare

Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!


Cookies