Cum să bagi o pisică în casă. 3 moduri prin care îți poți convinge partenerul să accepte o felină ca animal de companie

Cum să-ți convingi partenerul să accepte o pisică
Cum să-ți convingi partenerul să accepte o pisică

Dacă și tu iubești felinele, dar partenerul tău nici nu vrea să audă de existența uneia în locuință, iată câteva moduri prin care poți să-i schimbi părerea.

Animalele de companie în casă nu mai reprezintă o raritate. Cu toate acestea, încă există anumite persoane care sunt de părere că locul acestora se află într-un mediu deschis, nicidecum în confortul propriei locuințe.

 Părul pe care o lasă în urmă poate fi principalul motiv pentru care partenerul tău de viață nu acceptă să aduci o pisică în casă. Mai mult decât atât, poate încă nu este pregătit să-și asume responsabilitatea unui nou membru al familiei.

Înainte să încercă să-l convingi să accepte ca felina să locuiască în casa voastră, ar trebui să subliniezi beneficiile pe care le aduce o pisică în viața ta.

Beneficiile pe care le aduce o pisică în viața ta

Citești și:  Cum să faci o pisică să te placă: 8 moduri dovedite

Cum să bagi o pisică în casă
Cum să bagi o pisică în casă[Sursa foto: pexels]

Pisica este un animal de companie blând, care nu necesită prea mult deranj, în comparație cu alte animale de companie care au nevoie de atenția ta permanentă. Nu trebuie să o scoți la plimbare sau să o speli, ci să îi asiguri necesarul de care are nevoie și multă dragoste și afecțiune. Acest lucru nu este valabil însă pentru toate pisicile.

Sunt unele specii care din contră, nu le place să le fie invadat spațiul personal și preferă să aibă parte de intimitate și să nu fie prea mult băgate în seamă.

Indiferent de specie, pisicile au multiple beneficii pe care le aduc în viața stăpânului. Pe lângă energia pozitivă pe care ți-o aduce o pisică în casă, de-a lungul timpului, numeroase pisici și-au salvat proprietarii de incendii, având un simț puternic de detectare a fumului.

Totodată, pisicile au anumite puteri terapeutice și țin departe bolile din locuință.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Studiile de specialitate au arătat faptul că prezența unei pisici în casă reduce nivelul stresului și domolește starea de anxietate din casă. Astfel, proprietarii de pisici se simt mult mai calmi și relaxați în prezența felinelor.

Totodată, prezența unei pisici în casă poate întări sistemul imunitar al copiilor.Copiii care trăiesc în casă cu o pisică au un sistem imunitar mai puternic și au un risc mai scăzut de a suferi de alergii, astm au eczemă.

De asemenea, vibrațiile emise de o pisică ne ajută să ne întărim sistemul muscular și contribuie la vindecarea leziunilor din zona articulațiilor și a tendoanelor.

Este dovedit științific și faptul că torsul pisicii contribuie la scăderea presiunii arteriale și contribuie la vindecarea infecțiilor.

Cum să bagi o pisică în casă

Citești si: Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Beneficiile unei pisici
Beneficiile unei pisici[Sursa foto: pexels]

Acestea fiind spuse, iată 3 moduri prin care îți poți convinge partenerul să accepte o felină ca animal de companie

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

1. Asigură-l că nu va avea nicio responsabilitate cu privire la animal

Este mult mai ușor să primești un animal la tine în locuință în momentul în care știi că singurul lucru pe care îl ai de făcut este să te bucuri de prezența sa. Discută cu partenerul tău de viață despre așteptările pe care le ai de la el și asigură-l că tot ceea ce ține de hrana și curățenia pisicii vor fi responsabilitatea ta.

2. Explicați-i beneficiile de a avea o pisică

Nu toată lumea cunoaște beneficiile pe care le aduce o pisică. Multă lume vede pisicile ca pe niște feline alintate care nu fac altceva decât să lase păr peste tot și să toarcă toată ziua. Dacă îi explicați partenerului de viață beneficiile pe care le aduce o pisică există mai multe șanse să-l convingeți.

3. Petreceți timpul cu pisici

Puteți să faceți împreună o vizită la adăpostul de animale și să vă jucați cu pisicile de acolo sau să vizitați niște prieteni care dețin o pisică. Totodată, există anumite grupuri de salvare pe care le puteți contacta. Astfel, veți învăța cum să aveți grijă de o pisică și veți face în același timp și un bine pentru pisicile fără stăpân. Puteți chiar să adoptați o pisică dintr-un astfel de centru. Partenerul vostru s-ar putea arăta interesat de felina respectivă și dacă petrece suficient timp cu aceasta îi va fi foarte greu să se mai despartă de ea. 

 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

De ce le plac pisicilor măslinele

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies