Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost acoperit de o coroană de flori albe. Însă știați care este semnificația acestora și de unde au fost alese?
Înainte ca Regina Elisabeta a II-a să plece pe ultimul drum al vieții sale, sicriul acesteia a străbătut centrul Londrei, alături de coroana regală, dar și de o coroană formată din flori albe și pini, alese chiar din grădina personală de la Balmoral. Acestea dețin o valoare sentimentală atât pentru Majestatea Sa, cât și pentru Familia Regală.
Care au fost florile din care s-a realizat coroana Reginei Elisabeta a II-a
Întregul eveniment a fost pregătit cu mulți ani în urmă, chiar de către Regina Elisabeta a II-a, care a pus la punct toate detaliile, pentru a respecta așa cum se cuvine, protocolul. Astfel încât, Majestatea Sa și-a dorit ca pe sicriul său să fie așezată o coroană din flori albe, alese chiar din grădina acesteia de la Balmoral, coroană care a semănat foarte mult cu cea pe care aceasta a ales-o
Printre florile care au alcătuit respectiva coroană, s-au aflat și sângele voinicului, dalii, phlox, flori albe de Calluna și țepi de pin, dar și trandafiri, frezii, crizanteme albe, rozmarin și flori de mazăre dulce.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ce semnificație au florile de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a
Pentru că aceste flori alese cu mare grijă, s-au aflat printre preferatele Reginei Elisabeta a II-a, specialiștii străini au ținut să explice și care este semnificația acestora.
Astfel încât, florile de mazăre dulce sunt specifice lunii aprilie, prin urmare, sunt dedicate persoanelor născute în respective lună, așa cum era și Regina Elisabeta a II-a (21 aprilie 1926) și simbolizează bucuria, dar totodată și sentimentul de adio.
Trandafirii albi se pare că sunt asociați cu loialitatea, iar freziile albe reprezintă simbolul perseverenței și al prieteniei, ținând cont de faptul că au fost alese și pentru coroana Prințului Philip, ca semn al loialității, pentru căsnicia de lungă durată a celor doi.