Mâncatul noaptea este un sindrom. ,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei.”

Mâncatul noaptea este un sindrom. ,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei.”
Mâncatul noaptea este un sindrom. ,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei.”

Multe persoane se confruntă cu problema mâncatului noaptea și simt nevoia să ronțăie ceva, chiar înainte să se bage la somn, dar de câteva ori chiar și în timpul somnului. Dacă te confrunți cu asta, iată care este motivul pentru care ni se face foame în toiul nopții.

În cadrul emisiunii ,,Teo Show”, Ligia Alexandrescu, nutriționist, a vorbit despre motivul pentru care persoanele mănâncă în toiul nopții. Iată care sunt motivele.

Mâncatul noaptea este un sindrom
Mâncatul noaptea este un sindrom[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce se întâmplă dacă bei cafea fără zahăr în fiecare zi. Cu siguranță nu te-ai gândit la asta

Mâncatul noaptea este un sindrom

Cristina Ciosescu, invitată în cadrul emisiunii ,,Teo Show”, a povestit despre cum a scăpat de mâncatul noaptea.

Ea a spus că partenerul ei de viață a ajutat-o, deoarece avea o perioadă de 3-4 luni de zile, în care se trezea în fiecare seară și lua borcanul cu ciocolată.

,,Nu am scăpat singură de mâncatul noaptea, am avut o perioadă de 3-4 luni de zile în care mă trezeam în fiecare seară, între 2:00-3:00, mă duceam la borcanul cu ciocolată, luam două linguri și mă duceam înapoi la culcare.

Într-o seară, ajutată de partenerul meu de viață, în momentul în care am luat o linguriță, ei bine, nu mai era doar ciocolată, era și zaț de cafea, ca să am un șoc, o reacție. Din acel moment nu m-am mai trezit noaptea, de teamă că voi găsi din nou un zaț ”, a spus Cristina Ciosescu.

Ea a mai declarat că în timpul zilei nu mânca absolut deloc zahăr, nici la cafea, la nimic, și consideră că din acest motiv simțea nevoia să mănânce noaptea.

,,Mi-am dat seama că eu în timpul zilei nu mâncam absolut deloc zahăr, nici la cafea, la nimic, și probabil de aceea există și puțină oboseală. Dar din momentul acela când a fost șocul cu zațul de cafea am zis gata, stop, nu mă mai trezesc noaptea și nu m-am mai trezit noaptea”, a mai spus Cristina Ciosescu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mâncatul noaptea este un sindrom
Mâncatul noaptea este un sindrom[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce este colagenul și beneficii are pentru piele?

Ce a declarat Ligia Alexandrescu, nutriționist

Nutriționistul Ligia Alexandrescu a vorbit despre cum creierul și ficatul cer zahăr și despre faptul că îl consumăm deoarece este bun, iar noi ne recompensăm cu ce este bun, iar în momentul în care avem un mic dezechilibru emoțional, apare nevoia de zahăr.

,,Creierul cere zahăr, ficatul cere zahăr. Mâncăm zahăr pentru că e bun și ne recompensăm cu ce e bun, iar atunci când este un mic dezechilibru emoțional, apare nevoia de zahăr, dar ea este reală. Mâncăm noaptea că nu mâncăm bine ziua, mâncăm puțin ziua, nu mâncăm zahăr, ne privăm cu dietele, dar corpul nu poate fi păcălit”, a spus Ligia Alexandrescu.

Ea consideră că sunt două tipuri de astfel de afecțiuni și intră în categoria alimentației compulsive, la tulburări de alimentație, deci o prelungire a alimentației compulsive.

,,Sunt două tipuri de astfel de afecțiuni. Intră în categoria alimentației compulsive, la tulburări de alimentație, deci o prelungire a alimentației compulsive, te duci, te ridici ca un roboțel și știi sigur că nu poți dormi dacă nu faci chestia asta, adică îți induci atât de mult acest aspect, încât dincolo de câte calorii au consumat trebuie să faci chestia asta, deci este o adicție”, a

mai spus nutriționistul.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Mai există o situație destul de neplăcuta și patologică, în care persoana adoarme și în mod somnambulic se duce și mănâncă. Ligia Alexandrescu consideră că noi trebuie să avem grijă de aportul de carbohidrați din timpul zilei foarte mult.

,,Mai există și situația neplăcută și patologică în care persoana adoarme, se trezește, și în mod somnambulic, adică fără să fie conștient se duce și mănâncă. Este periculos, pentru că poți mânca orice și nu știi ce mănânci. Noi trebuie să avem grijă de aportul de carbohidrați din timpul zilei. Îi urâm,  îi blamăm, îi punem la zid, dar ei săracii nu au nicio vină, deoarece baza piramidei alimentare e carbohidratul, bucățica aia, colțișorul ăla de pâine integrală, lingura aia de orez integral, un pic de fruct, un pic de miere, mai ales dacă se face efort”, a menționat Ligia Alexandrescu.

După părerea nutriționistului, totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei, atunci când se fac arderi și sunt folosite util.

,,Totalul caloriilor este rezolvat în prima jumătate a zilei când se fac arderi și sunt folosite util și sunt trimise acele zaharuri în celule, astfel rămân în circuitul sanguin și cerem insulină, iar atuncu pofta de dulce, care este urmată de vinovăție. Și încă ceva, dimineața nu îți e foame, ai dop în gât, pentru ai mâncat noaptea și atunci ești iar într-un cerc vicios în care nu ai mic dejun și o iei de la capăt”, a spus Ligia Alexandrescu.

Citeste si: Cură de slăbire cu arpacaș. Slăbește 5 kilograme în 5 zile utilizând această dietă

Mâncatul noaptea este un sindrom
Mâncatul noaptea este un sindrom[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum cureți o rodie. „În mod excepţional, unele persoane pot dezvolta reacţii alergice la sucul de rodie"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies