Părul nu trebuie întreținut doar prin spălarea corectă cu produse corespunzătoare, ci are nevoie și de protejare împotriva temperaturilor termice. Iată cum poți preveni deteriorarea în timp a părului!
Părul nu trebuie întreținut doar prin spălarea corectă cu produse corespunzătoare, ci are nevoie și de protejare împotriva temperaturilor termice. Iată cum poți preveni deteriorarea parului!
Cea mai dăunătoare acțiune pentru păr este coafarea acestuia folosind căldură. Așadar, în această categorie se află ondularea părului, îndreptarea cu placa de păr, uscarea cu uscătorul de păr ca și coafare termică.
Efectul căldurii strică părul deoarece se produce acțiunea de dezlipire a stratului solzos, care are sarcina de a protejare.
Citeste si: Cum să îți îngrijești părul dacă ai peste 50 de ani. Obține un păr sănătos și des folosind aceste trucuri
Citeste si: Alternative naturale pentru șampon. De ce sa le folosesti
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ce să faci să-ti protejezi părul de temperaturile ridicate
Folosirea unor produse pentru protecție termică
Primul sfat este să folosești produse speciale înainte de coafare, și protecție termică.
Este important să îți găsești o rutină de îngrijire a părului, începând de la șampon. Pentru ca părul să ofere un efect de strălucire, trebuie să ai și un produs care oferă acest lucru. Modul de șamponare este, de asemenea, foarte important, cât și folosirea unui prosop absorbant pentru a înlătura efectul de umezeală. În final, se aplică produsele de termoprotecție și netezire, deoarece temperatura dispozitivelor fierbinți cu care urmează să te coafezi au un aer difuz, oferind aspect de deteriorare, mai apoi, pierzându-și elasticitatea și strălucirea.Folosirea dispozitivelor la temperaturi potrivite
Temperatura dispozitivului pe care îl aplici pentru coafarea părului este foarte important. El trebuie să varieze în funcție de tipul părului pe care îl aveți. Temperatura ideală pentru aceste dispozitive este între 170° si 190°. De asemenea, nu sunt recomandate a fi folosite la mai puțin de un centimetru și jumătate de scalp.
Citeste si: Cum să-ți faci bucle perfecte acasă. Ai nevoie doar de ulei de păr și un ondulator
Aplicarea unei măști reparatoare
O altă soluție care protejează părul de temperaturile ridicate este aplicarea unei măști reparatoare o dată pe săptămână. Deși folosim de fiecare dată un balsam atunci când ne spălăm, o doza de hidratare o să ajute foarte mult.
Tunderea vârfurilor
Tunderea vârfurilor este și ea foarte benefica părului. Este recomandată tunderea vârfurilor o dată la 6-8 săptămâni pentru prevenirea despicării lor. În acest fel, părul își va păstra un aspect sănătos, chiar dacă ne vom coafa părul cu uscătorul de păr, placa sau ondulatorul.
Ce poți să faci dacă ai stat prea mult cu părul în soare
Expunerea la soare dăunează în mod evident firul de păr, așa că iată ce poți face dacă ai petrecut prea mult timp în razele soarelui!
O dată pe săptămână este absolut necesar să folosim un tratament intensiv de condiționare, înainte de a aplica un șampon calitativ, potrivit tipului nostru de păr.
Un alt lucru util ce trebuie știut este că periajul excesiv poate despica mult mai tare firele de păr, așa ca este de evitat mai ales în perioada expunerii la soare. Este recomandată folosirea unui pieptene cu dinți moi.
O altă modalitate de protejare a părului este să folosim o mască de păr de condiționare, care să conțină și protecție solară. Totodată, este recomandat să purtăm o pălărie sau o șapcă.
Este bine de știut că în lipsa hidratării corpului nostru, scalpul are de suferit, prin urmare și firele de păr. Așadar, nu uitați să vă hidratați!
Citeste si: Cum să-ți protejezi pielea și părul în anotimpul ploios