Pentru a conserva gemuri sau murături este important ca borcanele să fie sterilizate. Există câteva metode foarte bune de dezinfectare și sfaturi utile pentru un rezultat perfect. Nu te-ai gândit niciodată la cât de simplu este, iar borcanele tale vor fi gata în doar 5 minute!
Dacă vrei să te pregătești pentru iarnă, chiar dacă este vorba de gemuri sau murături, sterilizarea borcanelor este la ordinea zilei. Este un proces fundamental pentru a elimina ciupercile și bacteriile și pentru a crea produse sigure și autentice, dar care să conserve pe termen lung.
Există mai multe metode pentru a-ți steriliza borcanele, le poți fierbe într-o oală, le poți dezinfecta cu ajutorul mașinii de spălat vase sau a cuptorului de microunde.
Citeste si: Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate
Sterilizarea borcanelor la cuptorul cu microunde
Cuptorul cu microunde te poate ajuta foarte mult, atunci când vine vorba de sterilizarea borcanelor. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui apa în ele, să setezi puterea maximă și pornești cronometrul timp de 5 minute.
Sterilizarea borcanelor în cuptor
Tot ce trebuie să faci este să pornești cuptorul folosind o temperatura cuprinsă între 100 de grade Celsius și 130 de grade Celsius. Temperatura nu trebuie ridicată mai mult de atât, deoarece există riscul ca borcanele să se spargă.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ulterior, pune-le într-o tavă de copt și ai grijă să nu le lași să se atingă între ele. Lasă-le timp de 5 minute, iar apoi oprește cuptorul, și lasă-le să se răcească în cuptorul închis timp de 20 de minute, adăugând și capacele când cuptorul este încă fierbinte.
Sterilizarea borcanelor în mașina de spălat vase
Sterilizarea borcanelor în mașina de spălat vase este simplă și foarte practică, deoarece borcanele și capacele se igienizează într-o singură etapă.
Poți alege două metode, atunci când vine vorba de sterilizarea borcanelor, cea mai rapidă fiind aceea de a introduce borcanele și capacele, de a selecta spălarea la temperatură ridicată, iar odată terminată, de a le scoate din mașina de spălat vase
Altă procedură, de asemenea, poate fi cea în care introduci borcanele și capacele în mașina de spălat vase, alegând tot timpul spălarea la temperatură ridicată. O poți pune în funcțiune timp de câteva minute, le scoți, iar apoi le clătești cu oțet.
Apoi, pune borcanele la loc în mașina de spălat vase și mai pune-o în funcțiune pentru câteva minute. Lasă-le să se usuce cu capul în jos pe o cârpă de bumbac curată.
În ambele cazuri este important ca în mașina de spălat vase să fie doar borcanele și capacele, fără alte vase.
Citeste si: Ce nu trebuie să bagi niciodată la mașina de spălat. Foarte multe gospodine fac această greșeală