Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie. „Sunt prezente în religia creștină”

Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie
Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie

Smochinele sunt fructe moi și au o coajă subțire de culoare mov sau violet, miezul lor este de culoare roșie, iar gustul este unul absolut delicios și foarte dulce. Ele sunt un foarte bun înlocuitor pentru dulciuri și mult mai sănătos.

Smochinele au numeroase proprietăți benefice organismului, iar toate acestea le pot face să fie fructe cu adevărat miraculoase. Iată cum pot acestea să controleze nivelul zahărului din sânge!

Citeste si: Cum poți crește imunitatea copilului. „Vaccinarea este un scut!”

Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie
Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie[Sursa foto: PixaBay]

Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie

Organizația Mondiala a Sănătății a recomandat ca persoanele care au diabet să folosească anumite produse vegetale pentru tratarea acestuia.

Smochinele au proprietăți foarte benefice și efecte protectoare asupra ficatului

Extractul din frunze de smochin scade nivelul de glucoză și îmbunătățește valorile glicemiei, iar pe lângă toate aceste lucruri, studiile realizate pe animale au avut ca rezultat că extractele de frunze de smochin să pot încetinească producția de glucoză din ficat.

Citeste si: Rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada. Ingredientul secret pentru a ieși ca în copilărie

Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie
Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce a spus nutriționistul Anca Hâncu

Anca Hâncu a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cât de benefice sunt smochinele, care sunt prezentate chiar și în religie și în legendele biblice. Ea a declarat că ele sunt asociate cu starea de pace, victoria și fertilitatea.

O smochină are 30 de kilocalorii, care provin din glucide, așadar, conține numai glucoză și fructoză.

 ,,Smochinele sunt prezente in religie, in legendele biblice, sunt prezente si in religia creștină, budista si iudaica. Ele sunt asociate cu starea de pace, de care e multa nevoie, cu victoria si cu fertilitatea. O smochina are 30 de kilocalorii, dar toate aceste kilocalorii provin din glucide, deci contine numai glucoza si fructoza.

Asta înseamnă ca ne dau rapid energie, mai au fibre, 3 smochine ne dau 5 grame de fibre, necesarul nostru fiind in jur de 30 de grame pe zi, ne dam seama ca ne aduc o porție importanta de fibre solubile si ne mai aduc calciu, magneziu, fier, potasiu, astfel incat sunt tare utile”
, a spus Anca Hâncu.

Ea a mai spus că începutul ar fi ca persoanele să vadă acești nutrienți, macro și micronutrienți, deoarece sunt extraordinari pentru digestie, vor preveni constipația, au efect laxativ, dar și efect anti inflamator.

,,Începutul ar fi sa vedem toți acești nutrienti, macro si microcurenți. Sunt extraordinari pentru digestie, vor preveni constipația, au efect laxativ, dar au si efect anti inflamator, si atunci pentru toate afecțiunile inflamatorii digestive, chiar sindrom de intestin iritabil”, a spus Anca Hâncu.

Nutriționistul este de părere că smochinele pot fi încercate la orice vârstă și că reglează glicemia. Este mai bine ca oamenii să mănânce două smochine decât să mănânce un dulce, mai ales că sunt foarte dulci și au gustul ca o miere.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

,,Puteți încerca smochinele la orice vârsta.

De asemenea, reglează cumva glicemia, adică decât sa mâncăm un dulce, preferam sa mâncăm doua smochine, care au un gust ca o miere, sunt foarte dulci, foarte gustoase, le putem combina. Eu le-as sugera la gustarea de dimineața, cu iaurt, cu branzica, si aducem diversitate si ceva mai interesant in gusturile noastre. As vrea sa punctez ca aduc foarte multe lucruri bune aceste smochine, sa nu uitam si de prevenția hipetrtensiunii, pentru ca au potasiu”, a mai spus nutriționistul.

În plus, ea a mai menționat că dacă avem anumite intoleranțe sau alergii ne pot produce reacții alergice sau crampe.

,,Daca avem anumite intolerante sau alergii ne pot produce reacții alergice sau crampe, balonări, ca urmare a acestor alergii ”, a mai menționat Anca Hâncu.

Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie
Cum ne ajută smochinele să avem o sursă importantă de energie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cu ce înlocuim orezul din sarmale

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Totul despre prune, fructele vedetă ale toamnei. "Au un aport destul de mare de vitamine și minerale și un aport scăzut de calorii."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies