Răul de mișcare este un mix de simptome care includ starea de vomă, care adeseori vine alături de un disconfort abdominal, vărsături, amețeli și multe alte simptome de acest fel.
Această boală este o afecțiune a urechii interne și este cauzată de mișcare repetată dintr-un autoturism sau orice alte mișcări care pot deranja urechea internă. În general, afecțiunea se numește boală de mișcare, iar când sunteți pe apă, este denumită boala mării.
Citeste si: Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii „E normal să plângi, e normal să-ți fie greu”
Când apare răul de mișcare la copii și cum trebuie tratat
Răul de mișcare este foart des întâlnit la copii, iar fiecare persoană reacționează diferit la acesta. Ana Maria Apostol, doctor, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, că urechea internă se ocupă de menținerea echilibrului corpului nostru, iar apoi urmează niște receptori, care sesizează mișcarea corpului.
,,Urechea internă se ocupă de menținerea echilibrului corpului nostru, apoi sunt niște receptori, care sesizează mișcarea corpului si când se misca corpul, receptorii aceia transmit informația la creier ,,vezi ca se mișcă ceva” iar creierul recepționează, corpul se mișcă”, a spus Ana Maria Apostol.
Doctorul a mai spus că mișcarea corpului nu este sesizată numai de urechea internă, ci și de ochi, în concluzie, există două organe care recepționează mișcarea și duc informația la creier.
În momentul în care mergem cu mașina, avionul sau vaporul, urechea internă sesizează că se mișcă, dar ochii sesizează că persoana în cauză nu se mișcă.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
,,Mișcarea corpului este sesizata nu numai de urechea interna, este sesizata si de ochi, deci avem doua organe, care recepționează mișcarea si duc informația la creier. Când mergem cu mașina, cu avionul sau cu vaporul, urechea interna sesizează ca se mișcă, dar ochii sesizează ca tu nu te miști de fapt, si la creier ajung doua informații in același timp, complet diferite si creierul nu mai știe ce sa zica si ii da o senzatie de rau corpului, de asta se numește rău de mișcare. Tu de miști, ochii nu sesizează si începi sa ai amețeli, greata, vărsături, crampe abdominale ca nu știi ce se întâmplă, te misti sau nu te misti”,
Citeste si: Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii „E normal să plângi, e normal să-ți fie greu”
Ce a mai declarat Ana Maria Apostol
Ana Maria Apostol a mai spus că nu există niciodată nicio pastilă minune pentru nimic și că fiecare om reacționează diferit. Cu acest rău de mișcare de naști, deoarece are o componentă genetică.
,,Nu exista niciodată nicio pastila minune pentru nimic, fiecare om reacționează diferit. Acest rău de mișcare, te naști cu el, are o componenta genetica”, a mai spus Ana Maria Apostol.
Doctorul a mai declarat faptul că nu toți oamenii au rău de mișcare, ci doar o parte din noi, iar cel mai mult se manifestă la copii.
,,Nu toți oamenii au rău de mișcare, doar o parte din noi, iar cel mai mult se manifesta la copii, deoarece ei trebuie sa se obisnuiasca cu tot mediul din jur si reacționează mult mai brutal, dar exista anumite metode care sa îți amelioreze acest rău de mișcare. Exista pastile pe care trebuie sa le iei înainte de a merge cu un transport care știi sigur ca îți va face rău, medicamente pe baza de ghimbir sau menta, pe care le iei cu o ora- doua înainte si ele vor funcționa patru, cinci sase ore”, a mai spus doctorul.
Citeste si: Cum sa iti construiesti norocul si sa ajungi unde iti doresti