Care este motivul pentru care oricât de atenți am fi la alimentație nu reușim să slăbim?
Multă lume luptă împotriva kilogramelor în plus. Acestă luptă ar putea constitui un proces greu și anevoios, mai ale atunci când indiferent de cât de atenți suntem la ceea ce mâncăm, tot nu reușim să slăbim.
De ce nu slăbim, deși suntem atenți la ceea ce mâncăm
Citește si: Ce trebuie să faci dacă te-ai îngrășat în concediu „Prima propunere pe care pot să o fac este să reducem”
În cadrul unei emisiuni, Andreea Coțofană, coach, psihonutriționist și instructor de yoga, a prezentat principalele cauze pentru care nu reușim să slăbim, chiar dacă suntem atenți la alimentație.
„ Deseori ne propunem să începem un stil de viață sănătos însă ne blocăm în zona aceasta de alimentație. Suntem atenți la ceea ce mâncăm, însă ignorăm ceilalți piloni ai unui stil de viață sănătos .”, a spus Andreea.
De ce trebuie să ținem cont, în afară de alimentație, atunci când vrem să slăbim?
Activitatea fizică
Citește si: Când este bine să faci sport dimineața sau seara
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Alimentația și activitatea fizică sunt principalii aliați în lupta cu kilogramele în plus. Cele două se află în strânsă legătură una cu alta, având o relație de interdependență. Astfel, atunci când vrem să dăm jos kilogramele în plus este foarte important ca pe lângă regimul alimentar foarte bine pus la punct, să avem și un moment zilnic dedicat activității fizice.
Când vine vorba de mișcare, specialistul în nutriție atrage atenția asupra faptului că nu este neapărat nevoie să apelăm la exerciții care să ne pună în dificultate condiția fizică, ci să facem lucruri simple, dar
dese „ Când vorbim de mișcare, nu ne referim neapărat la faptul că trebuie să mergem la sală sau trebuie să facem niște exerciții greoaie. Mișcarea ar trebui să o redescoperim aproape de noi; o plimbare de 30 de minute puțin mai alertă, faptul că ne ridicăm de la birou și facem câteva drumuri, luăm scările în loc să luăm liftul .”, spune specialistul.Hidratarea
Citește si: Cum să slăbești rapid ca să fii pregătită pentru concediul de vară
Pe lângă o alimentație sănătoasă și activitate fizică, este foarte important să ne hidratăm corespunzător. Este indicat să bem cel puțin 2 l de apă pe zi dacă vrem să câștigăm lupta împotriva kilogramelor în plus. De asemenea, trebuie să evităm consumul de sucuri și alte băuturi bogate în zahăr.
Stresul
Citește si: Trucuri pentru relaxare completă. 5 idei pentru o baie fierbinte
Adesea întreg procesul de slăbire se poate transforma într-unul greu și foarte stresant. Stresul poate constitui unul dintre factorii care ne împiedică să dăm jos kilogramele în plus, indiferent de cât de sănătos am mânca. Organismul produce cortizol, hormonul stresului, care stimulează apetitul.De aceea, este foarte important să ne simțim puțin mai relaxați și să avem grijă să diminuăm stresul pentru a avea parte de rezultatele mult dorite. Un stil de viață stresant este unul nesănătos, iar acest lucru se vede inclusiv în numărul kilogramelor în plus.
Stilul de viață
Citește si: Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita
Procesul de slăbire nu trebuie să constituie pentru noi un calvar. Înainte să scădem în greutate, este foarte important să învățăm să avem un stil de viață sănătos. Dacă stilul nostru de viață este unul sănătos, dacă mâncăm cât trebuie, ce trebuie, facem mișcare în fiecare și ne hidratăm corespunzător, lucrurile vor veni de la sine. Mai mult decât atât, trebuie să facem aceste lucruri din plăcere. Trebuie să transformăm încercarea noastră de a da jos câteva kilograme într-o rutină pe care să o respectăm cu strictețe. Astfel, nu numai că vom slăbi atât cât avem nevoie, ci nici nu ne vom mai confrunta cu kilogramele în plus.
„ Deseori privim acest proces de scădere în greutate ca fiind un obiectiv final și nu încercăm să descoperim avantajele și beneficiile pe care le putem întâmpina în procesul de a slăbi în greutate. Scăderea în greutate înseamnă a schimba comportamente care nu ne-au servit până acum și a le înlocui cu obiceiuri sănătoase. Ne putem schimba toată viața atunci când privim altfel scăderea în greutate. Scăderea în greutate trebuie privită ca un beneficiu pentru noi, pentru felul în care arătăm, felul în care ne simțim, felul în care gândim și toată starea noastră de bine. ”, spune psihonutriționistul.