Multe persoane obișnuiesc să facă această greșeală culinară în bucătărie. Iată de ce nu este bine să băgăm pastele în apă rece după fierbere.
Pastele sunt preparatele cele mai ușoare de făcut, care se pot găti în mai multe tipuri, având fiecare diferite texturi și forme, fiind printre cele mai apreciate alimente. De asemenea, sunt printre cele mai la îndemână produse, existând numeroase de rețete de paste gata să fie încercate acasă.
De ce nu trebuie băgate în apă rece pastele după fierbere
O greșeală pe care multă lume o face în bucătărie, este clătirea pastelor cu apă rece după ce acestea au fost fierte.
Citeste si: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Cum se fierb corect pastele
Pastele pot fi pregătite în mai multe feluri, și combinate cu numeroase alimente, însă, cel mai important lucru este modul în care le fierbi. Pentru fiert, se ia o oală mare și adâncă pentru ca pastele să aibă suficient spațiu. Se toarnă 1 litru de apă pentru fiecare 100 g de paste. Ulterior, se adaugă puțină sare în apa pentru paste, pentru ca acestea să absoarbă lichidul mai ușor.
Citeste si: Trucul care vă ajută ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie
După ce apa se lasă în clocot, se adaugă pastele și se amestecă foarte bine pentru ca acestea să nu se lipească între ele, sau de oală. Un lucru foarte important de știut este că nu se adaugă ulei la paste atunci când fierb.
Minutele se fierbere se numără abia după ce apa dă în clocot. În mod normal, pastele ar trebui să fie gata în 5 – 15 minute, în funcție de felul în care vor să fie gătite. De asemenea, ele se gustă pentru a se asigura că au fiert suficient.
După fierberea pastelor, ele trebuie scurse imediat, dar nu se clătesc. După strecurarea lor, se adaugă sosul și celelalte ingrediente, iar pastele se servesc fierbinți. Pentru o aroma mai accentuată a sosului de paste, acestea trebuie să fiarbă împreună. Pentru o mai groasă consistență a sosul e recomandat să se folosească o cantitate mică din apa în care au fiert pastele.