Care este hormonul care ne împiedică să slăbim. „Niciodată hormonii în exces nu sunt buni. Tot timpul trebuie să existe un echilibru.”

Care este hormonul care ne împiedică să slăbim. „Niciodată hormonii în exces nu sunt buni. Tot timpul trebuie să existe un echilibru.”
Care este hormonul care ne împiedică să slăbim. „Niciodată hormonii în exces nu sunt buni. Tot timpul trebuie să existe un echilibru.”

Află din rândurile următoare care este hormonul care ne împiedică să slăbim indiferent de cât ne mult efort am face în privința acestui lucru.

În corpul nostru există o serie de hormoni pe care trebuie să-i ținem sub control pentru a avea parte de o dezvoltare armonioasă. Excesul de hormoni poate duce la un dezechilibru hormonal, care ne afectează întreg organismul, dar mai ales greutatea.

În cadrul emisiunii „Teo Show” difuzată pe Kanal D, Teo Trandafir l-a avut invitat în platou pe domnul doctor Ovidiu Peneș, doctor în științe medicale. Acesta a oferit detalii referitoare la importanța hormonilor și cum putem asigura un echilibru hormonal care să ne permită să ne dezvoltăm într-un mod corect.

Ce rol are estrogenul

Estrogenul este un hormon care se găsește într-o cantitate mai mare la femei. Atât bărbații, cât și femeile au estrogen, doar că la femei este într-o cantitate mai mare decât la bărbați, așa cum este testosteronul într-o cantitate mai mare la bărbați decât la femei. Acest hormon le face pe femei să aibă pielea mai fină și să nu aibă atât de multă pilozitatea ca bărbații.

 „ Acest estrogen are rol nu doar la nivelul pielii. Influențează și gândirea, influențează caracterele sexuale, dorințele, modul în care gândești, modul în care metabolizezi anumite lucruri și mai ales, cum depui sau nu depui apa și grăsimea .”, a explicat specialistul. Astfel, nivelul crescut de estrogen duce la acumularea grăsimii.

Care sunt cauzele care duc la un nivel crescut de estrogen

Citește si: Sfaturi și recomandări pentru a preveni diabetul

Ovarul este cel care în organismul femeii are rol endocrin. Acesta produse estrogen și progesteron. Produce și o cantitate mică de testosteron. La bărbat, în țesutul gras, în țesutul adipos, se transformă testosteronul în hormonul femeiesc, în estrogen. De aceea, când se acumulează foarte multă grăsime.

Țesutul adipos este o sursă de estrogen
.”, a explicat domnul doctor.

Mai mult decât atât, o altă cauză a nivelului crescut de estrogen este funcționarea ineficientă a ficatului.  „ Pentru că ai făcut diverse lucruri excesive cu acest ficat, el nu mai funcționează și atunci nu mai metabolizează estrogenul cum trebuie și începi să ai un exces de estrogen .”, adaugă specialistul.

Care sunt alimentele care cresc nivelul de estrogen peste limitele normale

Citește si: Pași cheie pentru întărirea sistemului imunitar!

Nivelul crescut de estrogen este cauzat de o alimentație nesănătoasă. Aproape toate produsele pe care noi le achiziționăm din comerț contribui la creșterea nivelului de estrogen din organism.

Alimentele care conțin pesticide, erbicide, hormoni de creștere, toate alimentele care nu sunt bio reprezintă un risc pentru nivelul nostru de estrogen. Fie că vorbim de fructe, legume, produse de panificație care provin din culturi stropite excesiv, puiul care este plin de antibiotice, carnea de porc, de vită, toate acestea au un conținut crescut de estrogen. De aceea, este foarte important să consumăm doar produse naturale de la producătorii locali sau cele care sunt inscripționate cu eticheta bio.
Sfatul specialistului este să ne uităm foarte bine pe eticheta produselor înainte să le consumăm deoarece pot conține ingrediente nocive pentru organismul nostru.

 „ Toate lucrurile care sunt stropite îți pot deregla acest echilibru fin al hormonilor și începi să ai exces de estrogen ”, ne atrage atenția specialistul.

Alcoolul, mâncarea grasă, excesul de antibiotice și fumatul sunt alți factori dăunători pentru ficat și care afectează în principiu nivelul de estrogen.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

De asemenea, și plasticul reprezintă un pericol pentru nivelul nostru de estrogen. „ Plasticul este un alt lucru care nu dă peste cap doar ovarul, testiculul și estrogenul, ci dă peste cap și tiroida. Și, de asemenea, este de evitat să folosiți plastic pentru că îl folosim în exces la apă, la alimente, la împachetat”, explică domnul doctor.  

Care sunt efectele nivelului crescut de estrogen

Nu este bine ca acest estrogen să fie în cantități foarte mari pentru că încep să îți dea foarte multe probleme ”, ne avertizează specialistul.

Creșterea în greutate

Citește si: Cum slăbim rapid și sănătos, fără să ținem dietă. „Sunt trei principii nutriționale importante”

Creșterea în greutate este unul dintre cele mai vizibile efecte ale sistemului crescut de estrogen.

Și femeile și bărbații pun din cauza estrogenului grăsimea pe șolduri, pe fesieri și pe sâni. Acesta este tipul de obezitate genoidă. Mai mult, estrogenul acesta face și să aduni apă în țesuturi și să ai retenție de apă. Orice eforturi ai face, mâncat corect, sport corect, eforturile sunt zadarnice pentru că excesul de estrogen nu o să te lase să ai un corp armonios. ”, explică domnul doctor.

Creșterea în greutate cauzată de nivelul crescut de estrogen duce și la modificarea formei sânilor. Sânii la bărbați încep să preia forma femeilor și să fie din ce în ce mai grași, iar la femei încep să fie din ce în ce mai tari și să fie dureroși. Mai mult decât atât, există riscul apariției nodulilor la sâni.

Sânul ca să nu facă noduli trebuie să aibă un raport foarte bun între estrogen și progesteron. Când estrogenul este foarte mult și progesteronul e normal sau foarte puțin, vorbim despre predominantă estrogenică.  Când predomină estrogenul, țesutul sânului începe să nu mai fie cum ar trebui și atunci încep să apară nodulii. Nodulii dacă estrogenul fluctuează pot să apară și să dispară în timpul unui ciclu. Dacă persistă, trebuie să apelăm la un control al medicului .”, spune specialistul în domeniu.

Irascibilitate

Citește si: 5 Trucuri care te vor ajuta să treci mai rapid peste stările de anxietate

Estrogenul influențează și sistemul nervos. Astfel, nivelul crescut de estrogen poate duce la stări de anxietate, depresie și agitație. „ Toate lucrurile acestea de mișcare a sentimentelor sunt date de excesul de estrogen.”, spune specialistul.

Lipsa somnului

Citește si: Accesorii pentru dormit care te vor ajuta să îți menții frumusețea

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Dacă ești agitat și nu poți dormi, acesta ar putea fi un semn că estrogenul tău este foarte sus. Dominația estrogenică îți provoacă stări de agitație și îți afectează în principiu somnul.

Ciclul neregulat

Nivelul crescut de estrogen afectează și ciclul menstrual. Astfel, există posibilitatea să vină mai repede și să fie foarte abundent. De asemenea, apar durerile pre menstruale și uneori apar sângerări și în alte perioade ale lunii.

 „ Dacă ai dureri pre menstruale trebuie să te gândești că nu este normal să se întâmple asta și ai probleme cu unul dintre hormoni și în general estrogenul este responsabil ”, spune specialistul.

Tiroida

Glanda tiroidă este afectată și ea la rândul ei de excesul de estrogen.

Excesul de estrogen inhibă și tiroida. Dacă ai început cu un exces de estrogen și l-ai lăsat câteva luni, ți-ai dat peste cap și tiroida și mecanismul pe care tu trebuie să-l reechilibrezi este mult mai greoi. ”, explică domnul doctor.

Pierderea părului

Citește si: Care este cauza reală a căderii părului. ,,Este cauza hormonală”

Fie că vorbim despre părul de pe corp sau cel din cap, acesta începe să cadă atunci când nivelul de estrogen este crescut.

Estrogenul îți dă un păr bun, de bună calitate. Estrogenul stimulează pielea, stimulează părul. Părul este mai bun, mai mătăsos, mai bogat, mai dens, dar el se și poate pierde pentru că stimulând creșterea, pierzi mai multe fire de păr. Însă aspectul general, global arată mult mai bine.”, spune specialistul în domeniu.

 

 

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum putem să evităm apariția celulitei. „Deshidratarea face un lucru foarte interesant”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies