Este bun sau nu peelingul chimic. „La peelingurile profunde, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase”

Este bun sau nu peelingul chimic. „La peelingurile profunde, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase”
Este bun sau nu peelingul chimic

Află din rândurile următoare ce reprezintă un peeling chimic și cât de bun este acesta pentru tenul nostru.

Peelingul chimic reprezintă un procedeu revoluționar în industria dermato-cosmetică. Multe doamne și domnișoare apelează la acest procedeu dacă au anumite probleme cu tenul pe care vor să le rezolve.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Elena Popa, medic specialist în dermato-venerologie a oferit mai multe detalii cu privire la ce presupune mai exact un peeling chimic, de câte tipuri există și care este procedeul de recuperare și recomandările medicului după această intervenție la nivelul feței.

Ce este un peeling chimic

Citește si: Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase. „Este important ca fiecare pacient să știe de alunițele lui, să se autoexamineze lunar.”

Este bun sau nu peelingul chimic

Doamna doctor definește peelingul chimic ca niște „ combinații de acizi care se aplică la nivelul pielii ”.

În cadrul acestui procedeu, se exfoliază stratul superficial al pielii de celulele moarte. Specialistul ne atrage atenția că fiecare peeling este diferit. De aceea, în funcție de tipul de peeling, se recomandă o îngrijire diferențiată a tenului, iar durata de recuperare după această procedură poate fi diferită.

De asemenea, modul de acțiune este diferit în funcție de tipul de peeling folosit. În cazul peelingurilor cu o inflamație minimă, acestea se masează în momentul în care se aplică pe față și pot fi folosite și în sezonul cald, vara și primăvara.

„Peelingurile superficiale sunt la epiderm până la partea superficială a dermului. Acolo este zona verde. După care ajungi deja în dermum, unde doare, apare risc de pigmentări post inflamatorii și risc de cicatrici dacă îți tragi pielițele singur. La peelingurile profunde rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase, dar recuperarea este până la o lună de zile. Se fac sub anestezie generală. , explică doamna doctor.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În cazul peelingurilor normale, pielea începe să-și revină după 5-7 zile, dar există și peelinguri cu o inflamație minimă în cadrul cărora nu se cunoaște deloc că s-au aplicat acizi pe față.

Care sunt efectele peelingului chimic

Citește si: Reguli pentru îngrijirea tenului. „Este foarte important ca o dată pe lună să îți faci un tratament profesional”

Efectele peelingului chimic

Peelingul chimic are efecte pozitive asupra tenului, atâta timp cât este făcut în mod corespunzător la indicațiile medicului. În caz contrar, acesta poate duce la arsuri ale pielii.

Peelingul chimic uniformizează culoarea pielii și redă tenului un aspect mai hidratant. Specialistul în domeniu le recomandă tuturor persoanelor care au imperfecțiuni, puncte negre, pete solare, sau urme de la acnee să apeleze cu încredere la procedeul de tip peeling.

De asemenea, există unele peelinguri foarte puternice care tratează până și ridurile profunde care sunt greu de rezolvat.

Astfel, acest procedeu este recomandat tuturor persoanelor care au diferite imperfecțiuni ale pielii ce nu pot fi tratate doar prin intermediul cremelor, inclusiv persoanelor de la 12 ani în sus, procedeul fiind diferit în funcție de vârstă și de imperfecțiunile pe care vrem să le tratăm „Eu la pacienții mei de 12 ani recomand peelinguri ușoare, peelinguri care se pot face și vara, fără să lase semne, fără să lase traumatisme severe și răspund destul

de bine.”

Ce trebuie să faci după ce apelezi la peelingul chimic

Citește si: Salonul de acasa. Produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie matura ar trebui să le folosească

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ce trebuie să faci după peelingul chimic

Pentru că vorbim despre un procedeu chimic, există anumite recomandări de care trebuie să ținem cont dacă vrem să avem parte de rezultatul dorit, iar pielea noastră să nu aibă de suferit.

Așadar, întreg procedeul durează între 3-5 minute, timp în care peelingul este lăsat să acționeze, iar ulterior se aplică o cremă cu factor de protecție solară, urmând ca ulterior doar să hidratăm zona unde s-au aplicat acizii.

După peeling, 7 zile minim, doar hidratare cremă cu factor de protecție solară și un cleanser, adică ceva de curățare blând ”, este sfatul specialistului.

Tot ea ne recomandă să evităm pe cât posibil expunerea la soare după acest procedeu. De asemenea, nu recomandă să facem această procedură mai des de o dată pe lună „ Un ciclu normal de o reînnoire a pielii este de 28-30 de zile. Crește cu vârsta, într-adevăr, dar eu zic că o dată pe lună maxim.”

Este bun sau nu peelingul chimic



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies