Paste cu dovlecei. Cei mici vor fi încântați de acest preparat

reteta usoara de paste cu dovlecei
Rețetă ușoară de paste cu dovlecei

Pastele cu dovlecei reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu dovlecei. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu dovlecei, preparate exact pe gustul vostru.

Rețetă de paste cu dovlecei

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu dovlecei, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Ingrediente – paste cu dovlecei

  • 200 g paste
  • busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • parmezan
  • 2-3 dovlecei
  • o ceapă roșie
  • o legătură de ceapă verde
  • vin alb
  • apă
  • 6 creveți (opțional)

De menționat este faptul că această

cantitate de ingrediente este utilizată pentru 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus. Haideți să trecem la treabă!

paste preparate ca la restaurant
Rețetă ușoară de paste cu dovlecei[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de eclere cu ciocolată și cremă de vanilie

Mod de preparare- paste cu dovlecei

Pasul 1. Primul lucru pe care îl vom face este să punem ulei de măsline într-o tigaie mai mare, la foc mic spre mediu, pentru a-l încălzi. Între timp, vom continua prin a tăia atât ceapa roșie, cât și ceapa verde, în cubulețe mici, pe care le vom pune în tigaie, moment în care vom da și focul mai mare.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Pasul 2. A venit momentul să tăiem și dovleceii, prima dată rondele, iar apoi mărunt și îi adăugăm peste bucățile de ceapă din tigaie, la care adăugăm puțină sare și amestecăm. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm să se gătească. În acest timp ne vom ocupa de prepararea pastelor și a creveților (opțional).

Pasul 3.

Umplem o oală cu apă și puțină sare grunjoasă și o punem pe foc (pentru paste). Apoi, separat într-o tigaie, vom adăuga mai mult ulei de măsline, pentru a înmuia creveții. Vom presa usturoiul și-l vom adăuga în tigaie cu totul, pentru a-și împrăștia aroma în ulei. Atunci când vine vorba despre creveți, vom lua fiecare crevete în parte și îi vom îndepărta coada și vom începe să-i tocăm pe toți, pentru a-i adăuga în tigaie.
Nu uitați să amestecați! Adăugăm puțină sare peste creveți, pătrunjelul tocat mărunt, iar în momentul în care creveții s-au fiert puțin, adăugăm și un sfert de pahar de vin alb și îl lăsăm să se evapore, apoi dăm tigaia deoparte.

reteta de paste cu dovlecei
Rețetă ușoară de paste cu dovlecei[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat

Pasul 4. În acest timp, vom descoperi și tigaia cu legume, vom adăuga puțină apă și vom pune la loc capacul. La scurt timp, îndepărtăm capacul și mai amestecăm puțin compoziția, iar cu o furculiță, vom pasa puțin dovleceii și ceapa, pentru a deveni mai cremos. Peste acestea vom adăuga și creveții (opțional) și vom îndepărta usturoiul.

Citește și: Bianca îl vrea pe Gagea eliminat din Casa Iubirii: „Să-mi dea și bani de motorină” Ce s-a întâmplat în gală- kanald.ro

Citește și: „Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă un bătrân! Ultimele strigăte de disperare ale bărbatului au fost auzite de prietenul individului- stirilekanald.ro

Pasul 5. Pastele se pun și ele în oala cu apă fiartă, la foc mediu spre mare. În acest timp, vom pune înapoi pe foc compoziția de dovlecei cu creveți, pentru a se reîncălzi și a termina gătirea pastelor, în interiorul acestei compoziții. Luăm rând pe rând, câte o paletă de paste și le adăugăm peste sosul din tigaie, amestecând din când în când, pentru a obține o consistență cremoasă. Dacă observați că preparatul începe să scadă, mai adăugați puțină apă de la paste și amestecați.

Pasul 6. În momentul în care preparatul este gata, oprim focul, presărăm pe deasupra parmezan ras, piper măcinat, rupem și câteva frunze de busuioc proaspăt și amestecăm. Se recomandă să nu tăiem busuiocul cu cuțitul, pentru că îi va oferi o aromă nu tocmai plăcută. În momentul în care pastele cu dovlecei sunt gata, le luăm de pe foc.

Pastele cu dovlecei sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de paste
Rețetă ușoară de paste cu dovlecei[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cea mai ușoară rețetă de gogoși cu ciocolată



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Rețetă perfectă pentru croissante. Vor ieși ca la cea mai scumpă patiserie din Paris

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”

Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac. Toată familia o să fie încântată de preparat

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies