Majoritatea persoanelor urmează un intermitent fasting, în dorința de a scăpa de kilogramele în plus. Însă știați în ce constă acesta mai exact?
Aflați din rândurile următoare ce este mai exact intermitent fasting, care este cel mai utilizat tip din acest post, dar și care sunt avantajele și dezavantajele acestuia. În plus, descoperiți și ce ar trebui să faceți înainte de a lua decizia de a urmări acest intermitent fasting.
Ce este intermitent fasting
Intermitent fasting reprezintă o modalitate prin care nenumărate persoane reușesc să slăbească, asta dacă o pun în aplicare așa cum trebuie.
„ Este un soi de intermitent fasting, este un trend mondial cu acest intermitent fasting, am văzut că și la noi există foarte mulți oameni care îl urmează de foarte multe ori după ureche.
Intermitent fasting este, din punctul meu de vedere, un protocol alimentar, mai puțin o metodă de slăbire, chiar dacă el poate fi integrat într-un program de slăbire.
Citeste si: „E o problemă”. Carmen Brumă explică ce riscuri poate avea postul intermitent
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Care este cel mai utilizat tip de intermitent fasting
Odată aprobat de către medicul specialist în nutriție, tipul de intermitent fasting care se recomandă să fie ținut, este cel în care timp de 16 ore nu se consumă absolut niciun aliment, iar timp de 8 ore
poți mânca fără nicio grijă. Astfel încât, în acest fel, organismul trece printr-o formă de detoxifiere.„ Cel mai utilizat este cel în care 16 ore nu mănânci și 8 ore mănânci, beneficiul care stă la baza acestuia este așa-numitul proces de autofagie (a se mânca pe sine), practic celulele noastre sănătoase le mănâncă pe cele mai puțin eficiente, mai puțin sănătoase, toxinele și astfel, are loc un fel de curățenie generală în organism, un fel de restart.”,
Citeste si: Ce înseamnă postul intermitent. „Poate să-ți facă bine, dacă medicul îți recomandă!”
Cât de bun este intermitent fasting pentru organism
Bineînțeles că acest tip de intermitent fasting are atât beneficiile sale, cât și anumite dezavantaje.
„ Beneficiile pe care le-am simțit eu pe corpul meu țin de anti-aging, pielea arată mult mai bine, este simulată sinteza de colagen, de elastină, este ca un fel de mega-tratament pe care-l faci la o clinică. Apoi am observat o mai bună sănătate digestivă, o acuitate mintală foarte bună, pentru că se secretă un hormon care are legătură cu concentrarea, cu memoria, cu focusarea. De asemenea, o stimulare a sistemului imunitar și o stare de bine, de energie.”, a mărturisit Carmen Brumă, din propria sa experiență.
Care sunt dezavantajele acestui intermitent fasting
Ca în orice altă dietă, care are dezavantaje, la fel este și cu intermitent fasting. Se pare că mai ales atunci când vine vorba despre femei, acest tip de post nu se recomandă să fie ținut mai mult de 14-16 ore. În caz contrar, vor apărea anumite probleme cu care nu ne dorim să ne confruntăm.
„ În ciuda acestor beneficii, după părerea mea, dacă depășești, ca femeie, 14-16 ore de intermitent fasting, poți să te confrunți cu o scădere a masei musculare, iar noi nu ne dorim asta, pentru că masa musculară e un fel de bilet de sănătate și un bon de masă. Dacă ai musculatura activă, îți permiți să mănânci mai mult fără să te îngrași. Deloc de neglijat, dacă ești o femeie în perioadă fertilă, prin intermitent fasting, într-o zonă prea îndelungată, sunt acolo niște hormoni care se ocupă de procesul de ovulație, care pot fi dați peste cap de o restricție calorică atât de dură, pe o perioadă atât de lungă.”, a ținut să precizeze specialistul.
Citeste si: Cât de nocive pot fi unele alimente. ”Chipsurile cu care noi ne recompensăm sunt, de fapt, plastic.”