Ciorba de burtă este unul dintre preparatele pe care românii le aleg oricând, mai ales de sărbători, a tunci când toată familia este împreună. Pentru a avea pe masă o ciorbă de burtă ca la carte, ei bine, trebuie să știi câteva secrete. Iată când este bine să pui smântână în acest preparat!
Pentru a face o ciorbă de burtă așa cum îți dorești trebuie să știi că există câteva secrete, iar unul dintre ele este momentul în care trebuie adăugată smântâna. Multe gospodine fac această greșeală și este des întâlnită.
Citeste si: Care este, de fapt, diferența dintre ciorba rădăuțeană și a la grec
Când se pune smântâna în ciorba de burtă
La ciorba de burtă se bate un ou, care se pune în smântână și se amestecă foarte bine, până în momentul în care se omogenizează. După ce ați procedat în acest fel, se ia o lingură din ciorbă și amestecați, ulterior încă o lingură și tot așa.
Amestecul se va adăuga în ciorbă, după ce focul a fost oprit și oala a fost trasă de pe aragaz.
Când vine vorba despre smântâna simplă se procedează la fel, doar că fără acel amestec. Smântâna trebuie pusă la sfârșit, după ce ciorba este gata și trasă de pe foc. Un lucru foarte important este ca smântâna, înainte de a fi pusă, să fie amestecată cu ciorba.
Citeste si: Cu ce se curăță burtă de porc. Ce aliment poți folosi pe curățare?
Ingrediente
- 2 kg de burtă de vacă
- 2 kg de oase cu măduvă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- pătrunjel
- țelină
- 6 gălbenușuri de ou
- 400 grame de smântână
- usturoi
- 1 lingură de făină
- oțet
- sare
- piper
- ardei uite
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Carnea de vacă se ține în apă caldă cu bicarbonat de sodiu, pentru aproximativ două ore, iar oasele se pun într-o oală mare la fiert, pe fundul acesteia și se adaugă carnea de vacă. După zece minute de când a dat în clocot, apa se aruncă și se adaugă alta, apoi se lasă la fiert, cu sarea, piperul, ceapa și rădăcinoasele, câteva ore.
La sfârșit se adaugă gălbenușurile, apoi se adaugă și câteva linguri de oțet. La final, se adaugă smântâna, dintr-un bol, puțin câte puțin, pentru a nu se tăia. Se dă un morcov prin răzătoare și se adaugă în ciorbă, alături de câteva linguri de ulei. Ciorba se asezonează, după gust, cu pătrunjel, oțet și usturoi. După ce ați urmat acești pași, preparatul este gata și bun se savurat cu întreaga familie.
Poftă bună!Citeste si: Cum se curăță burta de vită. Care este secretul?