Cum ne menținem părul frumos și sănătos. ”Noi suntem programați genetic cu un anumit număr de fire de păr.”

Cum ne menținem părul frumos și sănătos. ”Noi suntem programați genetic cu un anumit număr de fire de păr.”
Cum ne menținem părul frumos și sănătos

Multă lume își dorește să aibă un păr demn de invidiat, însă nu foarte multe persoane au norocul să dețină o podoabă capilară frumoasă și sănătoasă fără puțin ajutor.

Firele de păr au un ciclu propriu de viață: cresc, mai apoi creșterea lor se oprește, după care ele cad și sunt înlocuite de unele noi. Așadar, este perfect normal să cadă câteva fire de păr în fiecare zi, mai exact, 50-100 fire. Totuși, dacă vor cădea foarte multe fire de păr, este recomandat să se consulte un medic dermatolog, pentru evaluarea firului de păr printr-o analiză numită dermatoscopie.

“Este foarte important de știut că părul se regenerează la o anumită perioadă de timp, este normal să pierdem cam 50- 100 de fire zilnic, când ne pieptănăm, putem vedea în perie câteva fire de păr. Dacă observăm că numărul de fire a început să crească, deja putem începe să ne punem un semn de întrebare și să apelăm la un consult la medicul dermatolog și să spunem exact ce ne deranjează.

Este important să evaluăm firul de păr printr-o analiză numită dermatoscopie, deoarece trebuie să stabilim o cauză a pierderii firelor de păr”,  a precizat doctorul Cristalia Rusu, în cadrul emisiunii ”Sport, dietă și o vedetă”, difuzată pe postul Kanal D.

Citeste si: Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang. ”

Cum ne menținem părul frumos și sănătos[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Păr sănătos: un ghid pentru a obține șuvițe pline, strălucitoare și puternice

Cum putem menține un păr sănătos, de lungă durată

Cauzele pierderii firelor de păr în mod excesiv pot fi variate, de la deficiența în organism, factori de stres sau de poluare, până la anumite afecțiuni care trebuie descoperite la timp.

Așadar, un prim pas este acela de asigurare dacă problema căderii parului nu are ca principală cauză o boală despre care încă nu s-a aflat.

Citeste si: Care este cauza reală a căderii părului. ,,Este cauza hormonală”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum ne menținem părul frumos și sănătos[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Totul despre pilozitatea excesivă la copii! „Este important sa mergem la medic pentru că aceasta apariție a pilozității în exces"

Există în acest moment pe piață multe variante de suplimente alimentare, care ajută la menținerea sănătății părului. Majoritatea dintre ele sunt destinate căderii părului, pentru că a devenit o problemă destul de întâlnită cu care multe persoane se confruntă.

Vitaminele de tip B, zinc, cupru, magneziu au ca scop menținerea sănătății părului, dar și combaterea anumitor probleme cum ar fi lipsa de vitalitate a podoabei capilare, stoparea căderii excesive, putând fi benefice și pentru regenerarea mai rapidă a acestuia.

Citeste si: 4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

Cum ne menținem părul frumos și sănătos[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să dai volum părului tău. ,,Trebuie să fie proaspăt spălat”

Mai mult decât atât, se pot face și anumite proceduri precum microneedlingul, terapia vampir, mai exact terapia cu plasmă autologă care se microinjectează la nivelul scalpului. Procedurile pot ajuta la stimularea microcirculației de la nivelul scalpului, care vor regenera firele de păr noi, putând obține în același timp un fir mult mai puternic.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

“Atunci când depistăm cauza, este bine să avem și un set de analize complete ale pacientului, pentru că putem observa o carență de orice fel de vitamine, precum vitamine de tip B, zinc, cupru, magneziu. Trebuie să știm că noi suntem programați genetic cu un anumit număr de fire, nu îl putem face mai mult decât cu cât ne-am născut, dar este foarte important să-l menținem pe cel pe care îl avem. Sunt tot felul de proceduri: microneedlingul, terapia vampir, mai precis terapia cu plasmă autologă care se microinjectează la nivelul scalpului. Prin aceste proceduri stimulăm microcirculația de la nivelul scalpului, și atunci bineînțeles că se vor regenera firele de păr noi, putând obține un fir mai puternic”, a spus specialista.

Citeste si: Cum să prevenim ruperea firelor de păr: „Protecția termică este esențială”

Cum ne menținem părul frumos și sănătos[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum alegem culoarea vopselei de păr. „O culoare nu decolorează o altă culoare”

Totodată, este necesară și o alimentație sănătoasă. Dacă viața este destul de agitată și apar situații stresante care trebuie confruntate, poate apărea problema meselor neregulate, însă cu ajutorul suplimentelor alimentare putem menține atât sănătatea pielii, cât și a părului.

”Pe lângă aceste proceduri, este important să avem un stil de viață sănătos. Dacă avem o viață mai agitată, trebuie să știm că putem preveni mesele neregulate prin suplimente, pentru menținerea atât a pielii, cât și a unui păr sănătos. Suplimente precum vitamine de tip B, cupru, zinc, magneziu, cisteină, cafeină, biotină”,  a mai spus ea.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Totul despre pilozitatea excesivă la copii! „Este important sa mergem la medic pentru că aceasta apariție a pilozității în exces"

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies