În cea mai mare parte, aluatul pentru plăcintă, este alcătuit din câteva ingrediente de bază. Cu toate acestea, unele compoziții vor ieși mereu mai bine decât altele. Conform unor bucătari pricepuți, totul stă în tehnică.
Cum să obții un aluat pufos pentru plăcintă. Totul stă în tehnică, iar dacă îți dorești să ai un aluat pufos pentru plăcintă, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.
Secretul unui aluat perfect constă foarte mult în ingrediente, trebuie să folosiți ingredientele corecte. Iată de ce ai nevoie pentru un aluat așa cum îți dorești!
Ingrediente
- un kg de făină
- 150 de ml de ulei rafinat
- 15 g de drojdie uscată
- 450 de ml de apă caldă
- două ouă
- o linguriță de sare
Mod de preparare
Pentru început, toarnă apa caldă într-un bol adânc, iar apoi adaugă drojdia uscată, zahărul pudră, sarea și o lingură de făină.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Următorul pas este la fel de simplu, trebuie să încorporezi toată făina, uleiul și să frămânți bine aluatul. După ce ai obținut un aluat omogen și moale, adaugă-l într-un bol, acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit timp de 40 de minute, iar acesta este secretul pentru un aluat pufos, exact așa cum îți dorești.
Citeste si: Ingredientul secret pentru cel mai gustos pilaf
Cea mai bună umplutură pentru plăcintă
Chiar dacă nu ai foarte multă experiență în bucătărie, gospodinele știu că umplutura pentru plăcintă reprezintă un factor foarte important. Iată care sunt ingredientele, dacă îți dorești cea mai bună umplutură pentru plăcintă.
- 300 de g de brânză de vaci
- 10 g de pătrunjel
- 10 g de mărar
- O jumătate de linguriță de sare
- Un ou.
- Un gălbenuș de ou
Mod de preparare
Pentru început, aluatul pe care l-ai preparat anterior trebuie frământat cu puțină făină și întins cu ajutorul unui sucitor de bucătărie, iar cu ajutorul unui cuțit crestează două tăieturi, dar nu până la capăt.
În vasul cu brânză pune oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat, amestecă ingredientele și adaugă umplutura pe lungimea celor trei fâșii de aluat unite la capăt.
Tapetează marginile astfel încât să nu iasă umplutura și începe să împletești plăcinta.