Cum poți păstra merele fără să se strice. Orice gospodină ar trebui să știe acest secret

Cum poți păstra merele fără să se strice
Cum poți păstra merele fără să se strice

Merele sunt fructele pe care mulți dintre noi le iubim, datorită gustului, dar și pentru faptul că sunt foarte bogate în vitamine, iar din această cauza le consumăm foarte des. Iată cum le păstrăm într-o stare bună, fără să se strice.

Merele sunt foarte bune, atât pentru copii, cât și pentru adulți și sunt foarte bogate în vitamine. Dacă vă doriți să le păstrați într-o stare bună, pentru o perioadă mai lungă de timp, iată care este secretul pe care multe gospodine trebuie să le știe!

Citeste si: Secretul pentru un chec pufos. Secretul pe care îl folosesc gospodinele pricepute

Cum să păstrăm merele într-o stare bună

Merele, dar și alte fructe, se pot strica foarte ușor, mai ales cele bio, care sunt abia culese din pom și nu sunt stropite cu diferite substanțe.

Cu toate astea, specialiștii au găsit o soluție și consideră că păstrarea merelor în congelator le vor ajuta să nu se strice și să își păstreze o stare bună mai mult timp.

Pe timpul iernii, se poate face o plăcintă cu mere, foarte delicioasă, care poate fi servită împreună cu familia și cei dragi. Aceste fructe nu se vor pune oricum în congelator, vor trebui curățate, iar apoi tăiate în cubulețe și este bine să fie cât mai groase.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Top cinci alimente pe care să nu le ții în frigider. La temperaturi scăzute își pierd din gust sau proprietățile nutritive

Cum poți păstra merele fără să se strice
Cum poți păstra merele fără să se strice[Sursa foto: PixaBay]

Lămâia, utilă în păstrarea merelor într-o stare bună

Înainte de congelare, merele trebuie tăiate în bucăți și se spală, iar într-un vas se toarnă 250 ml de apă, în care se va stoarce lămâie.

Cu ajutorul lămâii, merele vor rămâne albicioase și nu vor deveni maro, iar următorul pas este scurgerea. Pentru uscare, veți avea nevoie de un prosop de hârtie.

Cu ajutorul prosopului de hârtie, veți îndepărta picăturile de apă, care se pot transforma în cristale de gheață, în timpul procesului de înghețate, iar pe o hârtie de copt se vor așeza bucățile, fără să fie atinse, și se vor pune în congelator pentru 2-3 ore sau peste noapte.

Următoarea zi, merele congelate se vor pune în caserole sau pungi speciale și vor rezista aproximativ șase luni.

Printre toate acestea, trebuie să știți că înainte de a le consuma de la congelator, merele trebuie mai întâi lăsate să se dezghețe. Ulterior, se pot prepara așa cum doriți.

Cum poți păstra merele fără să se strice
Cum poți păstra merele fără să se strice[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum pregătești ravioli cu carne

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cofeina în îngrijirea pielii: funcționează cu adevărat?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies