Micul dejun englezesc reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mic dejun englezesc. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos mic dejun englezesc, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mic dejun englezesc
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mic dejun englezesc, absolut delicioasă, în doar 11 pași simpli!
Ingrediente – Mic dejun englezesc
- ulei
- 5 cârnați proaspeți de porc
- 6 bucățele subțiri și lungi de slănină (sau bacon)
- 15 ciuperci
- 6 bucăți de sângerete
- o conservă de fasole coaptă
- 2 roșii
- sare
- piper
- pâine toast
- 2 ouă
Citeste si: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră
Mod de preparare - Mic dejun englezesc
Pasul 1. Începem prin a găti cârnații, pentru că aceștia vor dura cel mai mult. Punem o tigaie de dimensiuni mai mari, pe foc, în care vom adăuga puțin ulei, iar imediat și cei 5 cârnați proaspeți, din carne de porc, chiar acolo unde se află mai mult ulei.
Pasul 2. Imediat ce am observat că aceștia încep să se gătească ușor, ușor, putem adăuga și cele 6 bucățele subțiri și lungi de slănină (sau bacon), într-o parte a tigăii. De menționat este faptul că nu se va prăji la fel de mult cât să se rumenească și să se întărească.
Pasul 3. Între timp, într-o altă tigaie de dimensiuni potrivite, vom adăuga încă puțin ulei și vom pune 15 ciuperci, exact așa cum sunt, fără
să le îndepărtăm coaja. Între ciuperci, vom adăuga din loc în loc și câteva bucățele mai mici de unt.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pasul 4. Așadar, a venit momentul să ne ocupăm și de bucățile de sângerete. Prin urmare, într-o altă tigaie de dimensiuni potrivite, după ce am pus puțin ulei, vom așeza cele 6 bucăți din preparatul nostru tradițional din carne și sânge de porc.
Pasul 5. Într-o oală de dimensiuni potrivite, vom turna și conserva de fasole coaptă, pentru a o încălzi.
Pasul 6. Între timp, ne vom ocupa și de roșiile noastre proaspete.
Citeste si: Rețetă delicioasă de Cordon Bleu. Familia o să fie încântată de preparat!
Pasul 7. Să nu uitați de cârnați! Nu am vrea să se ardă, ci să se gătească corespunzător, la foc mic. Același lucru este valabil și pentru feliile subțiri de slănină (sau bacon).
Pasul 8. În momentul în care sângeretele, roșiile, cârnații și feliile de slănină (sau bacon) sunt gata, le vom lua de pe foc și le vom pune, separat, într-o tavă, pe care o s-o acoperim cu folie de aluminiu, pentru a se păstra totul cald.
Pasul 9. A venit momentul să ne ocupăm și de pâine. Astfel încât, vom lua 2 felii de pâine toast, pe care le vom tăia în două, însă pe diagonală. Punem ulei într-o tigaie, iar în momentul în care s-a încins, punem și pâinea. Când începe să devină crocantă, o punem întoarce.
Pasul 10. În timp ce ne ocupăm de pregătirea pâinii, ne vom ocupa și de ouă. Într-o altă tigaie, separat, turnam puțin ulei și doar spargem cele 2 ouă.
Pasul 11. Pe un platou mai mare, vom așeza toate ingredientele pentru micul nostru dejun. Începem prin a așeza cârnații de porc, într-o parte, lângă ei, sângeretele, iar imediat după și feliile de slănină (sau bacon), lângă care vom adăuga roșiile, un bol mic cu fasolea, ouăle, ciupercile și pâinea prăjită.
Micul dejun englezesc este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citeste si: Rețetă spaniolă autentică de paella cu fructe de mare