Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune. Multe gospodine uită de el

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune. Multe gospodine uită de el
Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune. Multe gospodine uită de el

Gemul de prune întins pe pâine sau pe biscuiți, adăugat în diferite prăjituri sau torturi, este un adevărat curcubeu pe cerul gurii de fiecare dată când este consumat. Pentru a afla secretul celui mai gustos gem de prune, citiți rândurile de mai jos!

Este vorba despre un singur ingredient care oferă un gust spectaculos, care se găsește oricând și oriunde în piață sau în supermarket, însă de care multe gospodine uită în momentul în care pregătesc gemul de prune.

Citeste si: Totul despre prune, fructele vedetă ale toamnei. "Au un aport destul de mare de vitamine și minerale și un aport scăzut de calorii."

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură

Cum să prepari cel mai delicios gem de prune

Gemul de prune se află printre cele mai versatile tipuri de gem sau de dulceață. Aroma aparte îl face produsul perfect în numeroase rețete de prăjituri. Totodată, este gustarea perfectă cu care îți poți începe ziua, întins pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.

Secretul celui mai bun gem de prune nu are legătură cu modul în care se prepară, ci stă în unul dintre ingredientele folosite în proces. Însă, trebuie precizat că nu ai cum să obții un gem calitativ și care să reziste cât mai mult pe rafturile din cămara proprie dacă nu îl depozitezi în borcane sterilizare cum trebuie.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de cornuri cu gem. E un desert pe care îl poți servi la micul dejun

De foarte multe ori, gospodinele din țară folosesc doar prune și zahăr când îl prepară. Așadar, pentru un kilogram de gem de prune, vei avea nevoie de:
un kilogram de prune, nu foarte coapte
400 de grame de zahăr
Ingredientul

secret, cel care îi oferi o aromă de senzație, este lămâia – coaja de lămâie, de fapt. Pentru cantitățile de mai sus, este suficientă o singură lămâie. Așadar, se recomandă cumpărarea întotdeauna a  fructelor netratate.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Mod de preparare

1. Primul pas este sterilizarea în mod corespunzător a borcanelor și capacelor. Mai apoi, ele se pun la fiert într-o oală suficient de mare timp de aproape jumătate de oră. După ce perioada se termină, se scot, se usucă bine și se așează cu gura în jos pe o cârpă din bumbac curată.
2. În pasul doi se spală și lămâia netratată.

Se utilizează un cuțit cu lama mică sau un instrument special, se curăță coaja, având grijă sporită în a nu tăia și stratul alb amar al citricelor. Mai apoi, coaja se pune deoparte. Zeama se stoarce și se trece prin sită, eliminând astfel semințele și pulpa.
3. După acest pas, prunele se spală și ele și se lasă la scurs. Când se vor usca complet, se elimină sâmburii, se taie în bucăți și se pun într-o oală împreună cu zahărul și sucul de lămâie.
După proces, se amestecă bine cu o lingură de lemn.
4. După 20 de minute de stat pe foc, se poate reduce flacăra, și se adaugă coaja de lămâie, lăsată încă jumătate de oră. Gospodinele nu trebuie să uite să amestece în mod regulat, pentru a nu lăsa compoziția să se lipească de fundul vasului. În acest moment, gemul de prune ar trebui să fie gata.

Citeste si: Mâncarea de prune uscate: e numai bună pentru zilele de post

Ingredientul secret pentru cel mai delicios gem de prune[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cornuri de POST cu gem şi nucă, fragede şi pufoase- reţetă super simplă



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies