Supa cremă de dovleac cu smântână reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de dovleac cu smântână. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de dovleac cu smântână, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de supă crem ă de dovleac cu smântână
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire- 10 minute
Timp de preparare- 1 oră
Timp total- 1 ora și 10 minute
Porții- 4 persoane
Ingrediente – supă crem ă de dovleac cu smântână
Ingrediente pentru supa cremă
- un dovleac de 3 kg
- o ceapă albă (mare)
- ulei de măsline
- 6 căței de usturoi
- scorțișoară
- nucșoară
- sare
- piper negru măcinat
- 4 căni de supă de pui (sau legume)
- smântână
Ingrediente pentru decor
- piper negru măcinat
- scorțișoară
- cimbru proaspăt
- smântână
Citeste si: Rețetă delicioasă de Cordon Bleu. Familia o să fie încântată de preparat!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare - supă crem ă de dovleac cu smântână
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe cu pregătirea dovleacului de aproximativ 3 kilograme. Așadar, tot ce trebuie să facem este să îi îndepărtăm capetele, pentru ca mai apoi să îl tăiem în două bucăți mari, pentru a-i îndepărta și coaja, dar și semințele. În cele din urmă, îl vom tăia în cubulețe mai mici, astfel încât procesul de fierbere să nu dureze prea mult.
Pasul 2. Acum că dovleacul nostru este pregătit, ne vom ocupa de ceapă. Prin urmare, luăm o ceapă mai mare, albă, pe care o vom tăia mărunt.
Pasul 3. Următorul pas este să punem la foc mediu, o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga două linguri de ulei de măsline. Trebuie să așteptăm ca uleiul să se încingă, așadar, între timp ne putem ocupa de tocarea măruntă a celor 6 căței de usturoi.
Pasul 4. Până acum, cu siguranță și uleiul nostru a început să sfârâie, prin urmare, e semn clar că a veni timpul să adăugăm cubulețele de ceapă, pe care le vom mai amesteca, din când în când, cu ajutorul unei linguri de lemn. Acum vom aștepta timp de aproximativ 10-15 minute, pentru ca ceapa să înceapă să se rumenească, așa cum ne dorim, mai exact, să se caramelizeze.
Pasul 5. În momentul în care ceapa s-a călit, vom adăuga și usturoiul. Nu uitați să amestecați continuu, timp de aproximativ 2 minute. În acest pas, este nevoie totodată și ca focul să se potrivească la un nivel mediu spre scăzut, pentru ca usturoiul să nu se ardă.
Citeste si: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!
Pasul 6. După cele 2 minute, vom adăuga și o jumătate de linguriță de scorțișoară, dar și o jumătate de linguriță de nucșoară. Bineînțeles că și de această dată, este nevoie să se amestece conținutul, timp de încă un minut.
Pasul 7. A venit timpul să adăugăm și cubulețele de dovleac și să continuăm să amestecăm. În plus, vom adăuga și o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper negru măcinat.
Pasul 8. După ce vom observa că dovleacul nostru a început să mai fiarbă, vom adăuga și 4 căni de supă de pui sau legume. Supa noastră se lasă la fiert, la foc mic, timp de încă aproximativ 30-40 de minute. Nu uitați, nici de această dată, ca din când în când să mai amestecați.
Pasul 9. După acest interval de timp, conținutul nostru din oală, se va transfera într-un blender, împreună cu un pahar mare de smântână. Conținutul se va mixa, până când vom obține supa noastră cremă, absolut delicioasă, de dovleac cu smântână.
Pasul 10. Supa cremă de dovleac cu smântână se poate orna cu puțin piper negru măcinat, puțină scorțișoară, puțin cimbru proaspăt și încă puțină smântână (opțional).
Supa cremă de dovleac cu smântână este gata și se poate servi. Poftă bună!