Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi. Trucul pe care puține gospodine îl știu

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi
Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi

Mulți dintre români aleg garnituri simple, atunci când aleg să facă mâncare gătită acasă, iar cele mai multe gospodine prepară legume la cuptor sau fierte. Piureul de cartofi este un preparat de-a dreptul delicios și foarte ușor de făcut.

Chiar dacă este ușor de făcut, nu toate gospodinele știu să îl prepare așa cum trebuie. Iată cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi. Trucul pe care puține gospodine îl știu!

Citește și: Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu mere. Ingredientul secret care va schimba tot

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi

Piureul de cartofi este garnitura pe care majoritatea gospodinelor o aleg, deoarece este ușor de preparat și foarte delicios. Acest preparat poate fi făcut din morcovi, țelină, păstârnac, mazăre, cartofi dulci și multe alte legume sau fructe.

Multe gospodine fac o greșeală destul de mare, atunci când îl pregătesc pentru cei dragi, iar bucătarii care au experiență au trucul pefect pentru ca acesta să iasă cum trebuie.

Cele mai multe rețete de piure de cartofi sunt ușoare de făcut. Mulți preferă să adauge lapte, smântână de gătit sau unt, lucru care nu este deloc greșit.

Există o metodă care te va ajuta să faci piureul mai pufos și mai cremos fără să adaugi aceste ingrediente. Trucul te poate scăpa de cheltuieli în plus la cumpărături. Primul pas este să scurgi apa pentru ca preparatul să nu fie apos, iar apoi să îl pui din nou pe foc pentru câteva minute până în momentul în care se usucă.

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi
Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Rețetă de supă cremă cu praz și cartofi. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente simple și vei avea supa gata în cel mai scurt timp.

Ce pași trebuie să urmezi

Piureul trebuie amestecat cu putere, după ce lichidul este evaporat. Cartofii trebuie pisați când încă sunt fierbinți, iar bucătarii pricepuți sunt de părere că nu toate tipurile de cartofi sunt potriviți pentru o astfel de rețetă și este recomandat să stați departe de cartofii roșii și foarte mari.

Gospodinele sunt sfătuite să le amestece manual, nu cu un aparat electrocasnic, deoarece piureul va fi cleios și nu va avea deloc aer în cazul în care vei apela la o mașinărie specială.

Ingrediente

-două linguri de smântână (opțional).

-sare, după gust.

-un vârf de cuțit de nucșoară (opțional).

-400 de g de cartofi albi.

-120 de g de unt cu conținut mare de grăsime și o lingură de unt pentru fierbere (opțional).

-200 de ml de lapte cald (opțional).

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi
Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Rețetă delicioasă de friptură cu sos de piper. Un preparat franțuzesc perfect pentru o masă rapidă!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies