Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea. Proprietarul avea o crescătorie, unde îi vindea

Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea. Proprietarul avea o crescătorie, unde îi vindea
Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea

Câțiva pitoni au fost localizați într-un tomberon din Oradea, iar tânărul se pare că avea grijă de o întreagă crescătorie de șerpi și o fermă de șoareci, cu care i-a hrănit, potrivit Gărzii de Mediu Bihor.

Un tânăr de 22 de ani avea în grijă creșterea și vânzarea șerpilor, primii pitoni cumpărându-i tocmai din Germania pentru reproducție. Bărbatul avea chiar și o pagină de Facebook, pentru oamenii care voiau să își achiziționeze un șarpe care putea fi livrat prin colet de către curier. Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au luat la cunoștință acest fapt, însă proprietarul șerpilor nu a vrut să le ofere prea multe detalii despre ce s-a întâmplat cu ceilalți pitoni, potrivit Adevărul.

„L-am întrebat despre informațiile primite. Ne-a spus să nu căutăm după șerpi și șoareci, pentru că nu mai sunt. Însă trebuie să lămurim problema”, a declarat șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu.

Citește și: Care sunt cei mai periculoși șerpi

Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce înseamnă când visezi vița de vie cu struguri

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ce s-a întâmplat cu persoana care deținea pitonii din tomberonul din Oradea

Bărbatul în vârstă de 22 de ani, proprietar al pitonilor, a primit o amendă de 7.500 lei pentru importul în mod ilegal al reptilelor, pe care mai apoi le-a și aruncat la tomberon, printre blocuri, săptămâna trecută în Oradea. Amenda este prevăzută de OUG 195/2005 privind protecția mediului și pedepsește încălcarea Ordinului ministrului Mediului 410/2008 care impune ca speciile exotice să fie importate doar cu acordul Autorității Publice Centrale de Mediu și avizul comisiei de specialitate a Academiei Române, în baza unui studiu

care să ateste că nu prezintă risc pentru sănătatea publică sau pentru fauna și flora autohtonă.

Citește și: Ce semnificație există atunci când visezi GÂNDACI. Ce reprezintă acest vis foarte des întâlnit

Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce semnificație există atunci când te mănâncă palma dreapta

Cum sunt importante ilegal animalele în România

Animalele sunt, de obicei, ascunse în bagaje, fără să fie băgate în carantină, sau să meargă la un control veterinar, și sunt aduse în țară.
„Noi nu avem reprezentanți la punctele de trecere ale frontierei ca să putem verifica ce intră în țară”, a explicat Remus Moțoc. 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citește și: Ce înseamnă karma unui om. Cum plătești datoriile karmice

Ce decizie s-a luat pentru bărbatul care deținea pitonii din tomberon, în Oradea[Sursa foto: PixaBay]

Multe animale aduse în România sunt folosite, mai apoi, pentru reproducție, în crescătorii „de apartament”, fără să existe o autorizație, cu toate că același Ordin, 410/2008, spune că deținerea și tranzacțiile cu animalele de companie exotice pot fi comercializate doar de firme sau persoane autorizate, pe care legislația sanitar-veterinară le obligă să păstreze și un „registru de evidență și mișcare”, unde să noteze datele cumpărătorilor.

Șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, dorește o lege care să definească animalele periculoase, atât cele autohtone cât și cele exotice, dar și condițiile în care ele pot fi aduse în România, și luate drept animale de companie.

„Așa cum câinii periculoși sunt definiți prin lege și trebuie declarați, așa ar trebui să fie și în cazul animalelor sălbatice care ajung în captivitate ca animale de companie.

Posesorii ar trebui luați în evidență, obligați să respecte anumite codiții, iar animalele să fie verificate periodic, să li se controleze starea de sănătate, dimensiunile, modul în care sunt tratate și ținute în siguranță”, a declarat Sever Șerbănescu.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce înseamnă când visezi vița de vie cu struguri

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies