Tarta cu cremă de ou reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu cremă de ou. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu cremă de ou, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de tartă cu cremă de ou
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu cremă de ou, absolut delicioasă, în doar 13 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp de crescut – 30 minute
Timp total – o oră și 40 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – tartă cu cremă de ou
Ingrediente pentru tart ă
- 300 g făină
- sare
- 200 ml apă
- 180 g unt (la temperatura camerei)
- apă rece
Ingrediente pentru umplutură
- 20 g făină
- scorțișoară
- 3 gălbenușuri de ou
- sare
- 160 ml lapte
- un baton de scorțișoară
- un baton de vanilie
- 120 g zahăr granulat
- 90 ml apă
- o esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 tarte cu cremă de ou. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!
Mod de preparare - tartă cu cremă de ou
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de aluatul pentru tartele noastre delicioase cu cremă de ou. Așadar, într-un robot de bucătărie, vom adăuga 300 de grame de făină, un praf de sare, 200 de mililitri de apă și pornim mixerul la viteză mică, apoi mărim viteza, până observăm că am obținut un aluat care se desprinde de bolul nostru.
Pasul 2. Pe o suprafață plată vom presăra făină și vom așeza cu grijă aluatul obținut. Formăm o bilă de dimensiuni potrivite, presărăm făină și deasupra acesteia și o acoperim cu folie alimentară, pentru a o lăsa la crescut timp de aproximativ 15 minute.
Pasul 3.
Pasul 4. Apoi vom avea nevoie de 180 de grame de unt (la temperatura camerei), cu care vom unge doar o parte a aluatului. Atenție însă! Trebuie să ne mai rămână aproximativ un sfert de parte de aluat, fără să fie unsă cu unt.
Respectivul sfert, se va suprapune peste aluatul nostru, atât cât i se permite. Îndepărtăm și acum excesul de făină și suprapunem și celălalt sfert rămas, peste cele două.Pasul 5. Acum vom întoarce aluatul nostru, după ce am obținut un dreptunghi mai lung, iar cu ajutorul sucitorului, îl vom întinde, până va ajunge din nou la o formă pătrată și repetăm procesul încă o dată (ungem cu unt, însă păstrăm un sfert, suprapunem sfertul, îndepărtăm făina, suprapunem cealaltă parte rămasă, îndepărtăm făina).
Pasul 6. Aluatul mai trebuie întins pentru ultima dată, însă de această dată vom adăuga toată cantitatea rămasă de unt, cu care vom unge aluatul, iar când vine vorba de rulat, nu vom mai suprapune o parte, și vom începe să-l rulăm, de la un capăt spre celalalt capăt, cât mai strâns cu putință. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se odihnească timp de aproximativ 15 minute, în frigider.
Pasul 7. Între timp, ne vom ocupa de crema noastră pentru umplutură. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adaugă 20 de grame de făină, o linguriță de scorțișoară, 3 gălbenușuri de ou la care am adăugat un praf de sare și 30 de mililitri de lapte. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente.
Citește și: Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!
Pasul 8. Separat, în aproximativ 130 de mililitri de lapte, vom introduce un baton de scorțișoară și un baton de vanilie și vom pune pe foc până va da în clocot. Între timp, într-o oală de dimensiuni potrivite, vom adaugă 120 de grame de zahăr granulat, alături de 90 de mililitri de apă și punem pe foc până când zahărul se va dizolva.
Pasul 9. Acum că ne-am ocupat de toți acești pași, a venit momentul să luăm de pe foc laptele în care am pus scorțișoara și vanilia, iar treptat, cu grijă, vom adăuga conținutul în bolul nostru cu amestecul format din făină, scorțișoară, ou, sare și lapte. În tot acest timp, trebuie să amestecați continuu și să nu vă opriți!
Pasul 10. Odată ce am terminat acest conținut, va veni rândul și pentru cel de apă cu zahăr. Așadar, exact ca în cazul anterior, îl vom adăuga treptat, cu grijă, în timp de continuăm să amestecăm. Amestecul obținut se strecoară, iar apoi adăugăm o esență de vanilie și amestecăm.
Pasul 11. A venit timpul pentru asamblarea desertului nostru absolut delicios. Scoatem aluatul de la frigider, îndepărtăm folia alimentară și îl transferăm pe o suprafață plată, pe care am presărat în prealabil, făină. Pentru început vom îndepărta puțin din capete, apoi restul aluatului se va tăia în jumătate, pentru ca ulterior să tăiem astfel încât să obținem 8 tarte cu ou.
Pasul 12. Vom avea nevoie de o tavă specială cu forme pentru brioșe, pentru ca în fiecare să punem câte o bucată de aluat. Acum vom avea nevoie de un bol mic cu apă rece. Ne vom înmuia degetele în această apă, pentru a începe să presăm aluatul nostru, astfel încât să se formeze un mijloc, iar părțile superioare se lipesc de forma tăvii. În interiorul acestora vom turna compoziția noastră de umplutură.
Pasul 13. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 290 de grade Celsius. În momentul în care acest interval de timp a trecut, vom scoate cu ajutorul unei spatule subțiri din tavă, toate tartele noastre cu ou și le vom așeza pe un platou, iar rețeta este gata!
Tarta cu ou este gata și se poate servi calda. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți