Aflați din rândurile următoare ce reprezintă o relație cu beneficii și care sunt capcanele în care cad majoritatea persoanelor care aleg acest tip de relație.
Conceptul de relații cu beneficii a fost introdus în urmă cu aproximativ 11 ani, odată cu difuzarea unui celebru film la Hollywood al cărui nume este echivalentul său în limba engleză.
Diferența dintre film și realitate este una considerabilă, iar dacă în cadrul filmului, actorii au avut parte de un final fericit, în realitate lucrurile pot fi cu totul altfel dacă intervin și sentimentele.
În cadrul unei emisiuni, Marius Mihalca, speaker motivațional și mentor a vorbit despre ce presupune o relație cu beneficii și care sunt capcanele în care pot cădea persoanele care
Ce înseamnă o relație cu beneficii
Citește și: 5 metode prin care poți atrage bărbatul care nu te mai vrea!
„ Relația cu beneficii presupune un angajament între două persoane de a întreține relații sexuale fără implicații emoționale .”, spune specialistul în domeniu.
Astfel, în acest caz vorbim despre două lucruri foarte clare: dorința sexuală între cei doi parteneri și păstrarea unei relații în care să nu existe sentimente.
Adesea, însă, acest lucru devine aproape imposibil pentru că, potrivit specialistului în domeniu, mai devreme sau mai târziu, unul dintre parteneri se va implica emoțional și astfel, va compromite unul dintre cele mai importante aspecte care stau la baza relațiilor cu beneficii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Așadar, persoanele care aleg să facă parte dintr-o relație cu beneficii trebuie să fie persoane foarte asumate și mature în gândire. Trebuie să cântărească foarte bine urmările pe care le are o astfel de relație și cel mai important lucru, să fie sincere cu partenerul lor cu beneficii.
Astfel, în momentul în care unul dintre cei doi parteneri încep să dea naștere unor sentimente, atunci este momentul ca relația respectivă să se încheie.„ Experiența relației cu beneficii este trăită corect doar de niște oameni asumați și în general oameni care au o vârstă de la 30+. Relația cu beneficii presupune că nu te ține în brațe când plângi, nu te ajută să faci cumpărăturile.”
De asemenea, spre deosebire de o relație normală de cuplu, relația cu beneficii nu presupune și fidelitate. Astfel, fiecare dintre parteneri este liber să e întâlnească și cu alte persoane. În cazul în care cei doi vor să introducă și acest angajament, trebuie să discute despre asta dinainte.
De ce aleg oamenii să facă parte dintr-o relație cu beneficii
Citește și: Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”
Principalul motiv care stă la baza unei astfel de relații este faptul că oamenii care aleg să facă parte dintr-o astfel de relație, își doresc să beneficieze de plăcere sexuală fără să depună efort. Cu toții știm că în momentul în care vrem să întemeiem o relație normală cu cineva, trebuie să depui efort atât la început, cât și pe parcursul relației, iar plăcerea sexuală este asociată cu răsplata acestui efort.
Ei bine, în cazul relațiilor cu beneficii, primești direct răsplata, fără să muncești.„ Toți cei care sunt implicați în relații asumate, în relații romantice știu că o relație presupune și foarte multă muncă. Lumea crede despre relațiile cu beneficii că poți să culegi roadele, plăcerea sexuală fără să faci munca. ”, spune specialistul în domeniu.
Capcanele unei relații cu beneficii
Citește și: Cum să te ferești de o relație pansament. „Durerea poate fi și mai mare”
Există anumite comportamente care pot sacrifica o astfel de relație cu beneficii, iar aici vorbim despre comportamente care țin de latura emoțională. Astfel, femeile în general, sacrifică această relație încă de la început, crezând că pe parcurs, relația cu beneficii se va transforma într-o relație de iubire.
„ Majoritatea femeilor comit o greșeală clasică: intră în relații cu speranța că pe parcurs el, care este partenerul tău, va vedea ce femeie, ce calitate umană ești și se va schimba și va accepta relația .”, spune specialistul în domeniu.
Tot el susține că inclusiv bărbații se atașează emoțional și de aceea, relațiile cu beneficii nu durează pentru că fie unul dintre parteneri se îndrăgostește și este rănit în cazul în care celălalt nu manifestă aceleași sentimente, fie ambii parteneri ajung să trăiască aceleași sentimente și în acest caz, relația cu beneficii se transformă într-o relație de iubire.