Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă. Un desert spectaculos și simplu de făcut

tort cu crema de unt si bezea cremoasa
Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă

Tortul cu cremă de unt și bezea cremoasă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort cu cremă de unt și bezea cremoasă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu cremă de unt și bezea cremoasă, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort cu cremă de unt și bezea cremoasă, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  – 25 minute

Timp de preparare  – 35 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 10 persoane

Ingrediente –  Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă

Ingrediente pentru blat

  • 60 ml iaurt grecesc
  • 180 ml lapte
  • oțet
  • 200 g făină
  • sare
  • bicarbonat de sodiu
  • praf de copt
  • 170 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g zahăr granulat
  • 3 albușuri de ou
  • apă de trandafir (opțional) sau o esență de vanilie
  • ulei
  • unt

Ingrediente pentru  cremă

  • 5 albușuri de ou
  • 150 g zahăr granulat
  • sare
  • 450 g unt (la temperatura camerei)
  • esență de vanilie

Ingrediente pentru decor

  • pudră de cacao
  • mingi de ciocolată (opțional)

cea mai simpla reteta de tort cu crema de unt
Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de curcan la cuptor. O friptură fragedă, demnă de o masă festivă

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mod de preparare -  Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite în care vom adăuga 60 de mililitri de iaurt grecesc, alături de 180 de

mililitri de lapte, o linguriță de oțet, iar cu ajutorul unui tel vom amesteca bine. Bolul se lasă, momentan, deoparte.

Pasul 2.  Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom așeza o sită, peste care vom adăuga 200 de grame de făină, o jumătate de linguriță de sare, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de praf de copt. Cernem conținutul, îl mai amestecăm puțin cu ajutorul unui tel și lăsăm bolul deoparte.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie de bolul mixerului, în care vom adăuga 170 de grame de unt (la temperatura camerei), iar în timp ce mixăm, vom adăuga treptat și 200 de grame de zahăr granulat. Continuăm să amestecăm până când vom obține o textură cremoasă și fină. Apoi urmează să adăugăm și 3 albușuri de ou și 2 lingurițe de apă de trandafir (opțional) sau o esență de vanilie și amestecăm în continuare.

Pasul 4.  Între timp, vom scoate și tăvile rotunde pentru blat, în interiorul cărora vom adăuga puțin ulei cu care le vom unge, iar mai apoi vom presăra și puțină făină. Apoi urmează să adăugăm și hârtie de copt, însă doar pe fundul tăvilor, nu și pe margine. Aceste hârtii de copt, din fiecare tavă în parte, se vor unge cu puțin unt, peste care vom mai presăra încă puțină făină.

Pasul 5.  În bolul de mixer în care se află untul, zahărul granulat, albușurile și apa de trandafir sau esența de vanilie, vom adăuga, treptat, și conținutul bolului cu făină, sare, bicarbonat de sodiu și praf de copt, în timp ce mixăm la nivel redus.

reteta de tort cu crema de unt
Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!

Pasul 6.  Imediat ce am terminat, vom turna aluatul în cele 4 tăvi rotunde pe care tocmai ce le-am pregătit, iar cu ajutorul unei spatule, vom întinde aluatul, astfel încât să fie uniform pe toată suprafața acesteia. Blatul nostru de tort se va coace timp de aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pasul 7.  În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 5 albușuri de ou, alături de 150 de grame de zahăr granulat, pe care le vom amesteca tot cu telul. După ce am obținut o consistență asemănătoare cu o spumă, bolul se pune pe o oală cu apă fierbinte, pe aragaz. Conținutul se amestecă continuu cu telul, se adaugă un praf de sare, iar când observăm că va avea o consistență mai lipicioasă, o vom lua de pe oală și o vom transfera în bolul de mixer, pe care îl vom și porni. Pentru ca acesta să se răcească mai repede, vom pune câteva pungi de gheață sau mazăre congelată, în jurul bolului.

Pasul 8.  După ce acesta s-a mai răcit, vom adăuga treptat, în timp ce continuăm să amestecăm, 450 de grame de unt (la temperatura camerei). Compoziția se pune la frigider pentru aproximativ 5 minute.

Pasul 9.  În acest timp, vom scoate din cuptor formele noastre de blat. Așteptăm puțin până când putem scoate blatul din tăvi, iar apoi nu uităm să îndepărtăm hârtia de copt și le lăsăm să se răcească. Scoatem de la frigider bolul cu crema, pe care o vom mai mixa puțin, moment în care vom adăuga și o esență de vanilie.

Pasul 10.  A venit timpul să ne ocupăm de asamblarea tortului nostru delicios. Așadar, vom așeza pe un platou, primul strat de blat, iar apoi, după ce am pus crema într-un poș sau într-o pungă, vom începe să acoperim primul strat de blat, pentru a adaugă și al doilea blat, apoi iar cremă, blat, cremă, blat și cremă, atât deasupra, cât și ca înveliș al tortului. Cu ajutorul unei spatule, timp în care rotim platoul nostru pe care am așezat tortul, vom înveli frumos și uniform tot tortul, cu cremă. Deasupra se mai poate orna cu cremă, pudră de cacao și câteva mingi de ciocolată (opțional). Se mai introduce la frigider pentru puțin timp, iar rețeta este gata!

Tortul cu cremă de unt și bezea cremoasă  este gata și se poate servi. Poftă bună!

reteta de tort cu bezea
Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. Desertul nu necesită coacere!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețetă de curcan la cuptor. O friptură fragedă, demnă de o masă festivă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies