Cu toate că toți oamenii optează pentru usturoi, când vine vorba despre diferite feluri de mâncare, acesta are și foarte multe beneficii și este recomandat în mai multe cazuri.
Usturoiul reușește să ofere un alt gust preparatelor, în ciuda mirosului său, care poate fi neplăcut pentru unele persoane, gustul este de-a dreptul spectaculos.
Citește și: Rețetă de Backlava. Un desert ușor de pregătit, perfect pentru orice sărbătoare!
Care este ingredientul secret care va schimba gustul peștelui
În perioada postului de Crăciun avem mai multe zile cu dezlegare la pește, iar mujdeiul de usturoi poate fi unul dintre ingredientele perfecte care să dea un gust diferit preparatului nostru.
Rețeta pentru mujdeiul de usturoi de post este foarte rapidă și va fi gata în câteva minute, iar pe lângă asta, poate fi preparată în orice moment simțiți nevoia.
Ingredientele necesare pentru mujdeiul de usturoi
-2 căpățâni de usturoi
-1 linguriță de sare
-2 linguri de ulei de floarea soarelui
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Ingredientul secret pentru un piure de cartofi de post pufos. Multe gospodine au uitat de acesta
Mod de preparare
Când vine vorba despre modul de preparare, persoanele care au mai făcut mujdei de usturoi nu vor avea nicio problemă, dar pentru cei care vor fi la prima experiență vor exista mici dificultăți.
Pentru început trebuie să curățați usturoiul, se va da coaja la o parte, se va spăla usturoiul, iar apoi se va tăia bucăți.
Bucățelele vor fi poziționate pe rând în mojar, dispozitivul care pisează usturoiul. El se va pisa foarte bine, alături de puțină sare, până când se va transforma într-o pastă.
În momentul în care vom obține această textură, vom putea adăuga uleiul, treptat.
Totul se amestecă foarte bine până în momentul în care întreaga compoziție va fi una omogenă.La sfârșit va rezulta o pastă cremoasă, de culoare albă, care poate fi adăugată și în supe de post, sau alte feluri de mâncare.
În cele mai întâlnite cazuri, mujdeiul de usturoi este servit cu pește, iar avantajul în această perioadă de post este că sunt mai mult zile cu dezlegare la el.
O altă idee pentru persoanele care vor un preparat delicios de post este rețeta pentru cartofii țărănești cu usturoi. Nu vom avea carne, ci doar de niște ingrediente foarte simple, iar gustul preparatului va fi unul pe cinste.