Sfaturi pentru un breton perfect. “Întotdeauna uscăm părul de sus în jos, nu venim cu feonul sub breton.”

Sfaturi pentru un breton perfect. “Întotdeauna uscăm părul de sus în jos, nu venim cu feonul sub breton.”
Sfaturi pentru un breton perfect. “Întotdeauna uscăm părul de sus în jos, nu venim cu feonul sub breton.”

Bretonul este fără dar și poate un detaliu foarte apreciat de multe femei, datorită faptului că oferă un efect de întinerire și feminitate. Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi pentru un breton perfect!

Georgiana Stravrositu, hairstylist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum putem avea un breton perfect, având în vedere câteva aspecte importante.

Bretonul se alege în funcție de forma feței

Sfaturi pentru un breton perfect[Sursa foto: freepik]

Forma feței este foarte importantă atunci când alegem să ne facem un breton spectaculos. Cu toate astea, mitul legat de faptul că o persoană cu fruntea scurtă nu își poate face breton este fals.

“Este foarte important atunci când faci un breton, să ții cont de forma feței. Însă, mi se pare un mit faptul de a nu face un breton când avem fruntea scurtă. Este important atunci când ne facem un breton, sau orice tip de coafură în general să tindem către perfecțiunea feței, care este ovală”,  a spus specialista.

Fruntea îngustă sau lată

Sfaturi pentru un breton perfect[Sursa foto: Freepik]

Persoanele cu fruntea îngustă pot opta pentru un breton făcut din creștetul capului. Dacă este tuns din creștetul capului, nu contează cât de lată, sau cât de îngustă este fruntea.

”Dacă facem un breton și avem fruntea îngustă, este foarte important să îl facem din creștetul capului. Dacă l-ai tunde din creștetul capului, nu mai contează cât de lată sau de îngustă este fruntea”, a

mai spus ea.

Citește și: Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

Sfaturi pentru un breton perfect[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 Trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile

Forma feței pătrată

Persoanele cu o față mai pătrată pot opta pentru un breton cu colțuri late sus, și în bărbie.

Bretonul respectiv este de tip cortină, care se poartă de obicei mai lung, cu vârfurile laterale mai lungi, ca să se poată tăia din ascuțime.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

“La o față mai pătrată, te gândești că ai colțuri foarte late sus și în bărbie. Atunci este foarte important să faci un breton tip cortină, care se poartă mai lung, cu vârfurile pe laterale, cumva mai lungi, ca să pot să tai din ascuțime”,

a spus aceasta.

De ce este dificil să usuci bretonul

În mod obișnuit, persoanele au anumite vârtejuri în cap. Un lucru foarte important de știut pentru persoanele care au breton, este faptul că prosopul nu se ține niciodată în păr după baie, bretonul trebuind să fie întotdeauna pieptănat.

“De obicei, noi avem vârtejuri. Primul lucru pe care trebuie să-l știm este că, atunci când te speli pe păr nu ții niciodată prosopul pe cap, deoarece bretonul trebuie pieptănat”,  a

mai precizat ea.

Citește și: Idei de tunsori pentru femei de peste 50 ani. “Tunsoarea care ţi se potriveşte cel mai bine trebuie aleasă în funcţie de fizionomie, prin tunsoare poţi armoniza anumite trăsături ale fetei."

Sfaturi pentru un breton perfect[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tunsori la moda pentru parul de lungime medie

Cum se aranjează bretonul

Rutina bretonului

Pentru început, este nevoie de o rutină corespunzătoare a părului. Aceasta constă în spălarea cu șampon de două ori, se clătește bine, iar mai apoi se aplică o mască, care trebuie și ea clătită. Mai apoi, prosopul se dă jos imediat, pentru a nu sta bretonul pe spate. Părul trebuie pieptănat bine, și nu trebuie aplicat niciun fel de ulei, ci este recomandat să se folosească o protecție termică, pe bază de apă.

“Este foarte important să urmăm rutina părului: părul se spală cu șampon de două ori, se clătește foarte bine, se aplică masca, și se clătește masca. După, dăm prosopul jos imediat, niciodată nu stăm cu bretonul pe spate. Am dat prosopul jos, îl pieptănam foarte bine, iar eu recomand că în momentul în care avem un breton să nu aplicăm ulei, pentru că asta ne va îngreuna situația. Este mai bine să aplicăm o protecție termică, care să fie pe bază de apă”, a mai spus specialista.

Citește și: Tunsori și coafuri pentru femei plinuțe, care scot în evidență feminitatea

Sfaturi pentru un breton perfect[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Modele de tunsori pentru femeile cu fața pătrată. Ce aleg vedetele

Uscarea bretonului

Bretonul se usucă întotdeauna de sus în jos, nu se pune feonul sub el. De obicei, pentru bretonul tip cortină sau bretonul drept, se merge cu feonul de sus. Vârtejurile se piaptănă cu peria, de când este umed, deoarece cu ajutorul căldurii și a periei putem modela părul, astfel încât să se așeze cum se dorește. Totodată, pentru bretonul drept, se usucă cu pieptănul, unde se zvântă foarte bine cu o perie peste vârfuri. 

“Întotdeauna uscăm părul de sus în jos, nu venim cu feonul sub breton. De obicei, pentru bretonul drept sau tip cortină mergem cu feonul de sus. (...)  Pieptănam foarte bine vârtejurile cu pieptănul, nu cu perie, asta de când este ud. Părul are memorie și când el este ud noi putem să facem ce vrem cu el. Dacă pe părul umed într-o parte avem vârtej, cu ajutorul pieptănului și al căldurii îl modelezi, iar el va sta cum îți dorești când se va usca.  Dacă ai părul drept, poți pur și simplu să îl usuci cu pieptănul, îl zvânți foarte bine și dai pur și simplu cu o perie peste vârfuri”,  a menționat ea.

Citește și: 5 modele de tunsori pentru femei cu păr scurt, la modă în 2022

Sfaturi pentru un breton perfect[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 tunsori moderne pentru femei. Cum sa te tunzi pentru a fi in pas cu moda

Dacă se dorește un breton drept cu mai mult volum, se folosește o perie mică rotundă. Pentru început, se usucă părul de la rădăcină cu pieptănul, iar cu peria rotundă se insistă pe a doua jumătate de breton. Se usucă cu mai multă tensiune, în sensul de tragere. Tensiunea pusă pe păr, cu ajutorul căldurii, va face ca bretonul să reziste mai mult. Pentru un plus de rezistență, se poate folosi la sfârșit și feonul cu aer rece. În final, se poate folosi un texurizant de păr, care ajută la fixarea mai ușoară, și oferă un luciu părului.

”Dacă vrei să porți acel breton drept cu volum, iei o perie rotundă mai mică. După ce am uscat rădăcina cu pieptănul, cu peria rotundă insistăm pe a doua jumătate de breton și îl uscam cu tensiune, adică îl tragem. Tensiunea pe care o punem pe păr și cu ajutorul căldurii îmi va face bretonul să reziste. După ce am terminat, putem să dăm părul cu aer rece pentru a-l face să reziste mai mult, pentru că el va știi că el așa trebuie să stea. La sfârșit recomand texturizant de păr, astfel încât părul să aibă o fixare extrem de ușoară și să aibă și luciu”, a încheiat aceasta.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

5 Trucuri pentru un păr cu mai mult volum. Vei atrage toate privirile

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies