Rulouri de primăvară cu legume. O gustare perfectă din bucătăria chinezească!

rulouri de primavara cu legume
Rulouri de primăvară cu legume

Rulourile de primăvară cu legume reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  rulouri de primăvară cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase rulouri de primăvară cu legume, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă  de Rulouri de primăvară cu legume

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  rulouri de primăvară cu legume, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  - 30 minute

Timp de preparare  - 40 minute

Timp total  - o oră și 10 minute

Porții  - 8 persoane

Ingrediente – Rulouri de primăvară cu legume

Ingrediente pentru rulourile de primăvară

  • 180 g tăiței de orez
  • ulei
  • 2 căței de usturoi
  • o ceapă roșie
  • un ardei iute verde
  • un morcov
  • o varză crudă
  • o ceapă verde
  • sos de soia
  • sos de stridii (opțional)
  • piper alb măcinat
  • zahăr granulat
  • sare
  • 4 linguri de apă
  • 3 linguri de făină
  • un pachet de foi de orez sau de foi subțiri de plăcintă

Ingrediente pentru  servire

  • sos dulce-acrișor

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 rulouri de primăvară. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

rulouri de primavara
Rulouri de primăvară cu legume[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Rețetă de clătite americane. Cum să pregătești în cel mai scurt timp cele mai pufoase clătite

Mod de preparare - Rulouri de primăvară cu legume

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol cu apă fierbinte, în care vom adăuga 180 de grame de tăiței de orez, pe care îi vom lăsa la înmuiat, timp de aproximativ 10-15 minute. Cu ajutorul unei furculițe, îi vom presa ușor, pentru a pătrunde

mai bine în apă.

Pasul 2.  După acest interval de timp, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, pe care vom așeza o sită, pentru a strecura tăițeii de orez. Apoi aceștia se vor transfera pe un tocător, pentru a-I tăia cu ajutorul unui cuțit, în fâșii de aproximativ 5 centimetri.

Pasul 3.  Apoi vom pune o tigaie de dimensiuni potrivite pe aragaz, la foc mediu, în care vom adăuga o lingură și jumătate de ulei, peste care vom

adăuga 2 căței de usturoi, tocați mărunt de tot, o jumătate de ceapă roșie, tăiată în fâșii subțiri. Cele două ingrediente se vor amesteca din când în când cu ajutorul unei spatule și se vor găti până când vor deveni mai albe.

Pasul 4.  Abia apoi vom adăuga și un ardei iute verde, tăiat mărunt de tot și continuăm să amestecăm, până când se vor mai căli.

Între timp, vom tăia și un morcov și jumătate, tot în fâșii subțiri, pe care îl vom adăuga și pe el în tigaia noastră, alături de celelalte ingrediente. Amestecăm până se mai înmoaie puțin, moment în care vom adăuga și 2 căni de varză crudă și o cană de ceapă verde, de asemenea, tăiate tot în fâșii subțiri. Vom amesteca în continuare cu spatulă, timp de aproximativ un minut, până când se vor mai înmuia.

Pasul 5.  Imediat apoi, vom turna și o linguriță de sos de soia, o linguriță de sos de stridii (opțional), o linguriță de piper alb măcinat, o linguriță de zahăr granulat, o linguriță de sare și amestecăm totul, timp de un minut, moment în care vom adăuga și tăițeii noștri de orez și revenim la amestecat.

cea mai buna reteta de rulouri de primavara cu legume
Rulouri de primăvară cu legume[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Tort cu fructe de pădure, perfect pentru toate ocaziile!

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Este nevoie să adăugăm în tigaia noastră și o lingură de apă, în care am adăugat o linguriță de făină, în prealabil și ne întoarcem la amestecat. Întreaga compoziție se lasă apoi la răcit, până va ajunge la temperatura camerei.

Pasul 7.  Între timp, într-un bol de dimensiuni mici, vom adăuga 2 linguri de făină și 3 linguri de apă, conținut ce se va amesteca cu ajutorul unei linguri.

Pasul 8.  Mai departe, vom avea nevoie de un pachet de foi de orez sau un pachet de foi subțiri de plăcintă. Așadar, vom lua o foaie de orez (sau de plăcintă) și o vom așeza pe un tocător, în formă de romb, iar cu ajutorul unei furculițe, vom lua umplutură de legume și o vom așeza într-un colț al rombului, colț pe care îl vom aduce peste umplutura noastră de legume, apoi vom aduce peste, partea din dreapta formei de rob, apoi cea din stânga, rulăm puțin, iar apoi îndoim partea din stânga și din dreapta, pe care le vom unge cu amestecul de apă și făină pe care tocmai ce l-am preparat și înaintăm cu rulatul. Procesul se va repeta și pentru celelalte rulouri de primăvară, până când vom termina umplutura de legume.

Pasul 9.  Într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom pune o baie de ulei și vom aștepta să se încingă, la foc mediu spre mare. Apoi vom așeza, rând pe rând, rulourile noastre de primăvară, pe care le vom mai întoarce din când în când. Se gătesc timp de aproximativ 10 minute, până devin aurii.

Pasul 10.  Apoi rulourile se vor lua din tigaie cu ajutorul unei spatule și se vor așeza pe o farfurie, alături de un sos dulce-acrișor, iar rețeta este gata!

Rulourile de primăvară cu legume  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de rulouri de primavara cu legume
Rulouri de primăvară cu legume[Sursa foto: pexels.com]

Citește și: Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Rețetă de gogoși cu ciocolată fără ou. Pașii pentru a face cele mai pufoase gogoși

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies