Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă

Cu toții ne dorim să avem un loc al nostru pe care să îl numim acasă dar procedurile nu sunt cele mai simple în momentul în care punem acest plan în aplicare. Iată ce trebuie să faci, în momentul în care îți achiziționezi o locuință a ta!

În momentul în care îți dorești să îți achizionezi o casă trebuie să știi că este o decizie foarte importantă, iar procedurile sunt destul de complicate. De la accesarea unui credit, varianta cea mai des întâlnită în zilele noastre, fie că vorbim de Prima Casă sau de credit imobiliar, și până la documentele necesare întocmirii actului de vânzare-cumpărare. Cel din urmă va transforma cumpărătorul locuinței în actualul proprietar. 

Arhitect Claudia Lorenz, a vorbit, în cadrul emisiunii „Theo Show”, difuzată pe postul de televiziune Kanal D, despre ce trebuie să știi în momentul în care îți cumperi o casă. Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont!

Citește și: 4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce flori sunt potrivite pentru aranjamentele de iarnă?

Ce trebuie să faci atunci când îți cumperi o casă

Claudia Lorenz, arhitect, a vorbit despre ce trebuie să știi în momentul în care îți cumperi o casă. Ea consideră că în momentul în care îți dorești să îți achiziționezi un apartament nou trebuie să te interesezi dacă are autorizațiile de construire obținute, dacă s-au respectat, și dacă s-a respectat proiectul inițial.

„Când vrei să achiziționezi un apartament nou trebuie să te interesezi dacă are autorizațiile de construire obținute, dacă s-au respectat autorizațiile de construire, dacă s-a respectat proiectul inițial. Ideal ar fi când vrei să achiziționezi să mergi cu un specialist”, a spus arhitectul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Dacă este vorba despre o construcție nouă, aceasta ar trebui să aibă o carte a construcției în care să se regăsească procese verbale de lucrări ascunde și fotografii din timpul execuției. Un specialist știe ce să îi ceară constructorului și ce să verifice, iar în acele momente riscul este mai mic.

„Eu am făcut parte din echipele care au mers efectiv cu clienți noi ca să vedem exact dacă respectivele imobile corespund nevoilor lor.

Dacă discutăm de o construcție nouă, aceasta ar trebui să aibă o carte a construcției în care ar trebui să găsești procese verbale de lucrări ascunse, ar trebui să găsești fotografii din timpul execuției. Un specialist știe ce să ceară constructorului, știe ce să verifice și atunci riscul pe care ți l-ai asuma este mult mai mic”, a spus arhitectul.

În momentul în care achiziționăm un apartament mai vechi, de cele mai multe ori, trebuie să ne asumăm că va trebui să schimbăm instalația electrică și sanitară, iar în momentul în care discutăm despre case vechi, cel

mai indicat este să mergem cu un meseriaș.

Dacă vrem să vizionăm o casă veche putem merge și cu arhitectul, dar acesta nu va face nimic altceva decât să ne spună dacă locuințăa respectivă poate ajunge la design-ul pe care noi ni-l dorim.

„Când achiziționăm un apartament mai vechi, de obicei, trebuie să ne asumăm de la bun început că vom schimba instalația electrică și sanitară, decât dacă, anteriorul proprietar a făcut-o și ne poate demonstra cu fotografii.

Când discutăm de case vechi cel mai bine este să mergem cu un meseriaș. Putem merge și cu arhitectul dar arhitectul doar ne ajută să ne spună dacă casa respectivă poate ajunge la design-ul pe care noi ni-l dorim”, a declarat Claudia Lorenz, în cadrul emisiunii TV.

Citește și: Bunicile puneau cretă în dulapuri. Trucul care te poate salva și pe tine

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum prevenim hărțuirea stradală?

Ce a mai declarat arhitectul

Arhitectul consideră că niciodată nu trebuie să achiziționăm un imobil f ără să ne uităm la actele cadastrale, iar dacă apar diferențe între ceea ce este înregistrat la Oficiu Național de Cadastru și ceea ce vedem în realitate, cu siguranță acele modificări au fost făcute fără autorizație de construire.

 „Niciodată nu achiziționăm un imobil fără să ne uităm la actele cadastrale. Dacă apar diferențe între ceea ce este înregistrat la Oficiul Național de Cadastru și ceea ce vedem în realitate, cu siguranță acele modificări au fost făcute fără autorizație de construire”, a mai spus arhitectul.

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă[Sursa foto: pexels]

Citește și: De ce se subțiază părul. „De obicei, este vinovat stilul de viață”



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies