Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă

Cu toții ne dorim să avem un loc al nostru pe care să îl numim acasă dar procedurile nu sunt cele mai simple în momentul în care punem acest plan în aplicare. Iată ce trebuie să faci, în momentul în care îți achiziționezi o locuință a ta!

În momentul în care îți dorești să îți achizionezi o casă trebuie să știi că este o decizie foarte importantă, iar procedurile sunt destul de complicate. De la accesarea unui credit, varianta cea mai des întâlnită în zilele noastre, fie că vorbim de Prima Casă sau de credit imobiliar, și până la documentele necesare întocmirii actului de vânzare-cumpărare. Cel din urmă va transforma cumpărătorul locuinței în actualul proprietar. 

Arhitect Claudia Lorenz, a vorbit, în cadrul emisiunii „Theo Show”, difuzată pe postul de televiziune Kanal D, despre ce trebuie să știi în momentul în care îți cumperi o casă. Iată care sunt aspectele de care trebuie să ții cont!

Citește și: 4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce flori sunt potrivite pentru aranjamentele de iarnă?

Ce trebuie să faci atunci când îți cumperi o casă

Claudia Lorenz, arhitect, a vorbit despre ce trebuie să știi în momentul în care îți cumperi o casă. Ea consideră că în momentul în care îți dorești să îți achiziționezi un apartament nou trebuie să te interesezi dacă are autorizațiile de construire obținute, dacă s-au respectat, și dacă s-a respectat proiectul inițial.

„Când vrei să achiziționezi un apartament nou trebuie să te interesezi dacă are autorizațiile de construire obținute, dacă s-au respectat autorizațiile de construire, dacă s-a respectat proiectul inițial. Ideal ar fi când vrei să achiziționezi să mergi cu un specialist”, a spus arhitectul.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Dacă este vorba despre o construcție nouă, aceasta ar trebui să aibă o carte a construcției în care să se regăsească procese verbale de lucrări ascunde și fotografii din timpul execuției. Un specialist știe ce să îi ceară constructorului și ce să verifice, iar în acele momente riscul este mai mic.

„Eu am făcut parte din echipele care au mers efectiv cu clienți noi ca să vedem exact dacă respectivele imobile corespund nevoilor lor.

Dacă discutăm de o construcție nouă, aceasta ar trebui să aibă o carte a construcției în care ar trebui să găsești procese verbale de lucrări ascunse, ar trebui să găsești fotografii din timpul execuției. Un specialist știe ce să ceară constructorului, știe ce să verifice și atunci riscul pe care ți l-ai asuma este mult mai mic”, a spus arhitectul.

În momentul în care achiziționăm un apartament mai vechi, de cele mai multe ori, trebuie să ne asumăm că va trebui să schimbăm instalația electrică și sanitară, iar în momentul în care discutăm despre case vechi, cel

mai indicat este să mergem cu un meseriaș.

Dacă vrem să vizionăm o casă veche putem merge și cu arhitectul, dar acesta nu va face nimic altceva decât să ne spună dacă locuințăa respectivă poate ajunge la design-ul pe care noi ni-l dorim.

„Când achiziționăm un apartament mai vechi, de obicei, trebuie să ne asumăm de la bun început că vom schimba instalația electrică și sanitară, decât dacă, anteriorul proprietar a făcut-o și ne poate demonstra cu fotografii.

Când discutăm de case vechi cel mai bine este să mergem cu un meseriaș. Putem merge și cu arhitectul dar arhitectul doar ne ajută să ne spună dacă casa respectivă poate ajunge la design-ul pe care noi ni-l dorim”, a declarat Claudia Lorenz, în cadrul emisiunii TV.

Citește și: Bunicile puneau cretă în dulapuri. Trucul care te poate salva și pe tine

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum prevenim hărțuirea stradală?

Ce a mai declarat arhitectul

Arhitectul consideră că niciodată nu trebuie să achiziționăm un imobil f ără să ne uităm la actele cadastrale, iar dacă apar diferențe între ceea ce este înregistrat la Oficiu Național de Cadastru și ceea ce vedem în realitate, cu siguranță acele modificări au fost făcute fără autorizație de construire.

 „Niciodată nu achiziționăm un imobil fără să ne uităm la actele cadastrale. Dacă apar diferențe între ceea ce este înregistrat la Oficiul Național de Cadastru și ceea ce vedem în realitate, cu siguranță acele modificări au fost făcute fără autorizație de construire”, a mai spus arhitectul.

Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă
Ce trebuie să știi când îți cumperi o casă[Sursa foto: pexels]

Citește și: De ce se subțiază părul. „De obicei, este vinovat stilul de viață”



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

4 sfaturi pentru îngrijirea buzelor în sezonul rece

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies