Lasagna reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de lasagna. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă lasagna, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Lasagna
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de lasagna, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp de răcire – 30 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 12 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Lasagna
Ingrediente pentru lasagna
- apă
- sare
- 9 bucăți de tăiței lasagna
- un kilogram de carne de vită
- o lingură de ulei de măsline
- o ceapă mică
- 2 căței mari de usturoi
- un sfert de cană de vin roșu
- 3 căni de sos de roșii
- piper
- un sfert de linguriță de cimbru uscat
- o jumătate de linguriță de zahăr granulat
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
Ingrediente pentru sosul de brânză
- 430 g brânză de vaci
- 430 g brânză ricotta
- mozzarella
- un ou întreg
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt
Ingrediente pentru decor
- câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional)
Citește și: Rețetă de Pizza cu mozzarella. Gata în doar 7 pași simpli!
Mod de preparare - Lasagna
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă și vom pune și sare, iar mai apoi vom adăuga 9 bucăți de tăiței lasagna, până când va ajunge la al dente.
Pasul 2. În acest timp, într-o altă oală de dimensiuni mai mari, vom adăuga un kilogram de carne de vită, peste care vom pune o lingură de ulei de măsline și o ceapă mică, tăiată în cubulețe mici.
Pasul 3. Acum a venit momentul să ne ocupăm de prepararea sosului de brânză. Într-un bol de dimensiuni mai mari, adăugăm 430 de grame de brânză de vaci, cu 430 de grame de brânză ricotta, o cană de mozzarella tăiată mărunt, un ou întreg și 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt. Toate aceste ingrediente se amestecă până când se vor omogeniza așa cum trebuie.
Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!
Pasul 4. Așadar, urmează asamblarea preparatului nostru. Vom avea nevoie de o tavă de ceramică dreptunghiulară, în care așezăm uniform o jumătate de cană din sosul nostru de carne, peste care vom așeza 3 tăiței lasagna, apoi un alt strat de sos de carne, peste care vom presăra o cană de mozzarella rasă în prealabil, dar și jumătate din sosul de brânză. Cu ajutorul unei spatule, vom uniformiza sosul de brânză. Imediat apoi vom adăuga alți 3 tăiței lasagna, peste care vom pune jumătatea din cantitatea de carne rămasă, încă puțină mozzarella rasă, restul cantității de sos de brânză, ultimii 3 tăiței lasagna și ultima cantitate de carne și puțină mozzarella rasă deasupra.
Pasul 5. Între timp, vom preîncălzi și cuptorul la o temperatură de 190 de grade Celsius. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și o introducem la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. După acest interval de timp, îndepărtăm folia de aluminiu și mai păstrăm tava la cuptor pentru încă aproximativ 5 minute.
Pasul 6. După acest interval de timp, se scoate tava de la cuptor și se lasă să se răcească timp de aproximativ 30 de minute, apoi se taie, se decorează cu câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional), iar rețeta este gata!
Lasagna este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine. Un desert simplu și gustos