Preparatele traditionale sunt foarte cautate in sezonul rece, iar piftia este nelipsita de pe masa de Craciun. Cum bine stim, sarbatorile se apropie cu pasi repezi, asadar iti prezentam cateva trucuri cu ajutorul carora sa obtii o piftie bine inchegata si limpede.
Piftia, cunoscută regional sub denumirea de răcitură, este un preparat de-a dreptul delicios, fiind pe gustul multora dintre noi.
Citește și: Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!
Piftia, un preparat cu tradiție la români
Din acest motiv, multe gospodine vor să afle cum se prepară cea mai bună piftie pentru masa de sărbători.
Piftia este un preparat delicios cu o aromă foarte bună, iar pe lângă aceste lucruri, nu necesită foarte multe ingrediente sofisticate. Ea se poate prepara din carne de porc, dar și din carne de pasăre, pui sau curcan.
Dacă ne dorim o răcitură cu adevărat delicioasă trebuie să adăugăm foarte mult usturoi și sare. Răcitura de porc se face din tase și cartilaje de porc, care fierb foarte mult timp în usturoi.
După ce se răcește, aceasta devine gelatinoasă. Piftia se servește în general ca aperitiv, dar poate fi consumată și ca fel principal, alături de pâine, îndeosebi după Anul Nou.
Ingrediente pentru piftie din carne de porc:
-2 picioare de porc;
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
-4 căței de usturoi;
-1 țelină;
-1 morcov mediu;
-1 păstârnac;
-1 rasol de porc;
-sare și piper, după gust.
Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!
Cât timp se fierbe piftia
Cu toate că este un preparat ușor de făcut, fiertul ei reprezintă un proces complex, bine planificat, cu câteva reguli care trebuie neapărat respectate.
Astfel, dacă vrei să obții cel mai bun gust și cea mai potrivită culoare din doar câteva bucăți de carne și oase, ține cont de etapele de mai jos.
Carnea de porc se fierbe alături de legumele alese și se condimentează cu piper. Ulterior, se amestecă supa obținută cu usturoiul pisat.