Pastele carbonara reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste carbonara, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste carbonara, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste carbonara - „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste carbonara, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 2 persoane
Ingrediente – Paste carbonara - „Păzea, Creața gătește!”
- 200 g spaghete
- 150 g pancetta (sau bacon afumat)
- 60 g pecorino (sau parmezan)
- 4 gălbenușuri de ou
- sare (după preferințe)
- piper (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Paste carbonara - „Păzea, Creața gătește!”
Pasul 1. În primul și-n primul rând, pentru ca rețeta să se prepare într-un mod cât mai rapid, ne putem aduce în bucătărie, toate ingredientele de care vor avea nevoie, mai exact: 200 de grame de spaghete, 150 de grame de pancetta sau bacon afumat, 4 ouă (de la care vom avea nevoie doar de gălbenușuri), 60 de grame de pecorino sau parmezan, piper negru măcinat (după gust) și sare (după preferințe).
Pasul 2. Acum vom începe prepararea propriu-zisă a rețetei noastre. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă. În momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, vom adăuga sare (după preferințe), dar și cele 200 de grame de spaghete. Se lasă în oală pentru a se găti, până când sunt fierte corespunzător.
Pasul 3. Între timp, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mici, pentru a separa albușurile de gălbenușuri. Așadar, vom sparge 4 ouă, într-un bol punem albușurile, iar în altul gălbenușurile, de care vom și avea nevoie. Gălbenușurile se bat bine de tot, cu ajutorul unui tel. Imediat apoi, vom adăuga peste gălbenușuri și cele 60 de grame de pecorino sau parmezan ras, pe care îl vom încorpora, prin amestecare, tot cu ajutorul telului.
Condimentăm conținutul nostru cu piper proaspăt măcinat (după gust) și amestecăm.Citește și: Rețetă de Mere coapte și umplute. Se pot savura cu înghețată!
Pasul 4. Mai departe, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga cele 150 de grame de pancetta tăiată feliuțe sau bacon afumat, pe care le vom găti doar în grăsimea lor proprie, fără ulei, până în momentul în care încep să devină aurii, iar cu ajutorul unei spatule, vom mai amesteca din când în când.
Pasul 5. În momentul în care pastele sunt gata, le vom strecura bine de tot, însă din apa în care au fiert, este nevoie să păstrăm o cană și jumătate. Apoi, apa respectivă se va turna peste feliile de pancetta sau bacon afumat, care deja s-au prăjit bine. Se lasă până în momentul în care vor da în clocot, iar apoi vom transfera și pastele în tigaie, cu ajutorul unui clește de bucătărie. Pentru ca pastele să se tempereze, le vom amesteca puțin cu baconul din tigaie, iar imediat apoi, vom începe să turnăm și compoziția de ou și pecorino sau parmezan, treptat, în timp ce continuăm să amestecăm. Astfel, vom forma un delicios sos pentru spaghetele noastre.
Pasul 6. Când am obținut sosul dorit, vom stinge focul și vom transfera preparatul nostru într-o farfurie, peste care vom presăra piper proaspăt măcinat (după gust), iar rețeta este gata!
Pastele carbonara sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Secretul sarmalelor delicioase și fragede. Care este ingredientul care le va face să ți se topească în gură