Panettone reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de panettone. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos panettone, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Panettone
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de panettone, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 45 minute
Timp de preparare – 35 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 16 persoane
Ingrediente – Panettone
- 420 ml apă (la temperatura camerei)
- 900 g făină
- sare (după gust)
- 250 g stafide uscate
- 200 g coji de portocale confiate
- 200 g coji de lămâie confiate
- 80 m suc de portocale sau rom
- 37 g drojdie uscată
- 200 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 230 ml lapte
- 5 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
- 300 g unt (la temperatura camerei)
De menționat este faptul că rețetă de panettone se va realiza în decurs de două zile, pentru că aluatul trebuie să fie păstrat la frigider, dar și la crescut, pentru câteva ore bune, pentru ca desertul să iasă exact așa cum ne dorim.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Cheesecake de turtă dulce. Desertul de Crăciun care nu necesită coacere!
Mod de preparare - Panettone
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de mixer, în care vom adăuga 120 de mililitri de apă (la temperatura camerei), un pliculeț de drojdie uscată, 200 de grame de făină și un praf de sare (după gust).
Mixăm timp de 3 minute la nivel mic, iar apoi mărim nivelul și mixăm pentru încă 5 minute.Pasul 2. Aluatul se va așeza într-un bol de dimensiuni potrivite, în care îl vom lăsa să crească, la temperatura camerei, timp de aproximativ 3 ore, iar apoi se va introduce în frigider peste noapte sau cel puțin pentru timp de aproximativ 10 ore.
Pasul 3. După acest interval de timp, vom scoate bolul din frigider și vom așeza aluatul pe o suprafață plată, tapetată cu făină în prealabil. Îl frământăm puțin, iar apoi îl punem înapoi în bol, pe care îl vom acoperi cu folie alimentară și îl lăsăm deoparte, momentan.
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa de umplutura desertului nostru.
Citește și: Rețeta de piftie de porc. Cum prepară Cătălin Scărlătescu acest preparat
Pasul 5. Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga 30 de grame de drojdie uscată, cu 300 de mililitri de apă. Apoi în bolul de mixer, vom adăuga 700 de grame de făină, 15 grame de sare, 200 de grame de zahăr granulat și o esență de vanilie. Abia apoi vom adăuga și amestecul de drojdie, cu cel de 230 de mililitri de lapte și 5 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei). Toate aceste ingrediente se mixează la nivel mic, timp de 3 minute până când se omogenizează, iar apoi mixăm pentru încă 5 minute, tot la nivel mic, după ce am adăugat și amestecul din frigider (făină, sare, drojdie etc.). Din când în când, vom mai opri mixerul, pentru a aduce aluatul de pe margini, în mijloc și continuăm să mixăm până în momentul în care totul este omogenizat și bine combinat. Nivelul se poate mări și se mai poate mixa pentru încă aproximativ 10 minute.
Pasul 6. După aceste 10 minute, vom adăuga în bolul de mixer și 300 de grame de unt (la temperatura camerei). Mixăm la nivel mic, timp de alte 10 minute. Acum a venit timpul să adăugăm și fructele confiate pe care le-am lăsat la frigider. Mixăm în continuare, pentru ca acestea să se încorporeze în aluatul nostru pufos.
Pasul 7. Bolul de mixer se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut pentru aproximativ 3 ore. După acest interval de timp, vom scoate aluatul din bol și îl vom împărți în 3 părți egale. Fiecare bucată de aluat în parte, se va mai frământa puțin și se va forma o bilă, pe care o vom introduce în forma de Panettone de copt și se va lăsa la crescut pentru încă 2 ore.
Pasul 8. Imediat apoi, aluatul se va tăia în formă de X deasupra și se va turna puțin unt topit deasupra, iar apoi îl vom tapeta cu gălbenuș de ou și vom presăra puțină sare. Desertul se va coace la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 35 de minute, iar rețeta este gata!
Panettone este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Brioșe cu nuci și miere. Perfecte pentru masa de Crăciun!