Eclerele cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de eclere cu ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase eclere cu ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Eclere cu ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de eclere cu ciocolată, absolut delicioase, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp de răcire – 30 minute
Timp total – 2 ore
Porții – 24 bucăți
Ingrediente – Eclere cu ciocolată
Ingrediente pentru eclere
- o jumătate de cană de apă
- o jumătate de cană de lapte
- 8 linguri de unt (la temperatura camerei)
- o linguriță de zahăr granulat
- sare
- o cană de făină
- 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru crema de vanilie
- o esență de vanilie
- 2 căni de lapte (la temperatura camerei)
- 3 căni de zahăr granulat
- un sfert de cană de amidon de porumb
- sare
- 4 gălbenușuri de ou
- 4 linguri de unt (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru glazura de ciocolată
- 120 g chipsuri de ciocolată
- o jumătate de cană de smântână lichidă
Ingrediente pentru decor
- câteva nuci
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de „Prăjitură” cu brânză și bacon. Delicioasă pentru iubitorii de carne!
Mod de preparare - Eclere cu ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o jumătate de cană de apă, o jumătate de cană de lapte, 8 linguri de unt (la temperatura camerei), o linguriță de zahăr granulat și un praf de sare. Amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn, până când ajunge la punctul de fierbere.
Pasul 2. Compoziția se transferă într-un bol de dimensiuni mai mari și mixăm până când se va răci.
Pasul 3. În acest timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 220 de grade Celsius, iar apoi vom avea nevoie de 2 tăvi dreptunghiulare de cuptor și începem să formăm eclerele noastre.
Din această compoziție ar trebui să rezulte 24 de eclere, motiv pentru care trebuie să avem în vedere distanța dintre acestea, împărțind cantitatea pe cele 2 tăvi.Pasul 4. Tăvile se introduc la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la o temperatură de 220 de grade Celsius. După cele 10 minute, reducem temperatura cuptorului la 160 de grade Celsius, fără să-l deschidem, timp de 30 de minute. După acest interval de timp, scoatem tăvile și transferăm eclerele pe un grătar, pentru a se răci.
Pasul 5. Acum a venit timpul să ne ocupăm de crema de vanilie pentru eclerele noastre. Așadar, vom avea nevoie de o esență de vanilie, pe care o vom pune într-o oală de dimensiuni potrivite, alături de 2 căni de lapte (la temperatura camerei), conținut pe care îl vom pune pe foc și-l vom aduce la punctul de fierbere. Când a dat în clocot, luăm oala de pe foc.
Citește și: Rețeta de piftie de porc. Cum prepară Cătălin Scărlătescu acest preparat
Pasul 6. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 3 căni de zahăr granulat, un sfert de cană de amidon de porumb și un praf de sare. După ce amestecăm puțin, adăugăm și 4 gălbenușuri de ou, pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel, până când vom obține o textură omogenă și cremoasă. Abia apoi vom adăuga treptat, în timp ce continuăm să amestecăm, laptele din oală. După ce s-a încorporat, transferăm conținutul înapoi în oală și punem pe foc, amestecând, până când va începe să fiarbă și va avea textura unei budinci.
Pasul 7. După ce crema noastră este gata, o putem transfera într-un bol, peste care vom adăuga și 4 linguri de unt (la temperatura camerei), pe care îl vom amesteca tot cu telul, până când se va încorpora complet. Acoperim bolul cu o folie alimentară și îl lăsăm să se răcească, apoi îl punem la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 8. A venit momentul să trecem la asamblarea desertului nostru. Așadar, pe fundul fiecărui ecler în parte, vom face 3 găuri potrivite ca adâncitură, cu ajutorul unu vârf mic și ascuțit de la un poș. Apoi într-o pungă sau într-o poș cu același vârf, vom introduce crema din frigider, pentru a umple fiecare ecler în parte, iar mai apoi le punem la frigider.
Pasul 9. Acum a venit timpul să preparăm și glazura de ciocolată. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 120 de grame de chipsuri de ciocolată, peste care vom adăuga o jumătate de cană de smântână lichidă fierbinte. Lăsăm conținutul să se odihnească timp de 2 minute, iar apoi cu ajutorul unui tel, vom amesteca bine de tot, pentru ca chipsurile de ciocolată să se topească.
Pasul 10. Apoi rând pe rând, vom lua fiecare ecler în parte, și îl vom înmuia cu partea superioară în glazura de ciocolată, vom presăra deasupra câteva bucățele de nuci tocate. Eclerele se păstrează la frigider până în momentul servirii, iar rețeta este gata!
Eclerele cu ciocolată sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Panettone, cozonacul delicios cu origine Italiană