Bomba pentru ciocolată caldă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de bombă pentru ciocolata caldă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă bombă pentru ciocolata caldă, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Bombă pentru ciocolata caldă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de bombă pentru ciocolata caldă, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp total - 30 minute
Porții – 3 persoane
Ingrediente – Bombă pentru ciocolata caldă
Ingrediente pentru bomba de ciocolat ă
- apă
- 170 g ciocolată (după preferințe)
- câteva mini bezele (după preferințe)
Ingrediente pentru ciocolata caldă
- 50 g pudră de cacao
- 150 g zahăr granulat
- un praf de sare
Ingrediente pentru servire
- lapte
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 3 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Cozonac cu nucă și cacao. Află secretul pentru cei mai pufoși cozonaci!
Mod de preparare - Bombă pentru ciocolata caldă
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga puțină apă, oală pe care o vom așeza
pe aragaz, la foc mediu, pentru a o lăsa să fiarbă.Pasul 2. Mai departe, vom avea nevoie de 170 de grame de ciocolată (după preferințe), pe care o vom așeza pe un tocător, pentru ca mai apoi, cu ajutorul unui cuțit, să o mărunțim cât mai bine cu putință. Toată ciocolata se va transfera într-un bol de dimensiuni potrivite, bol pe care îl vom așeza pe oala de pe foc, de această dată, la foc mic. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca ciocolata noastră,
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de o tavă cu găuri, din silicon. Cu ajutorul unei linguri, vom umple găurile noastre din tavă,, astfel încât să formăm bombele de ciocolată pentru ciocolata noastră caldă. Atenție însă! Formele se vor umple prima dată cu o cantitate potrivită din ciocolată topită, pe care ulterior, o vom întinde spre toată forma, folosind doar exteriorul lingurii, pentru ca stratul să fie unul cât mai subțire cu putință.
Pasul 4. Mai departe, ne vom ocupa și de prepararea amestecului pentru ciocolata caldă. Așadar, într-un bol de dimensiuni potrivite, vom adăuga 50 de grame de pudră de cacao, 150 de grame de zahăr granulat și un praf de sare. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste ingrediente.
Citește și: Rețeta de Fursecuri cu gem, la care copiii pot participa cu plăcere!
Pasul 5. Acum ne putem ocupa de asamblarea preparatului nostru. Așadar, vom avea nevoie de câteva suporturi în care să așezăm bomba de ciocolată. Urmează să scoatem jumătățile din tava de silicon și să punem una câte una pe un astfel de suport utilizat, poate să fie vorba și despre un simplu pahar. Turnăm câte 2 linguri de pudră de cacao și câteva mini bezele (după preferințe), iar deasupra așezăm și cealaltă jumătate de bombă. Acest proces se va repeta și la celelalte 2 bombe de ciocolată.
Pasul 6. După ce toate 3 bombele de ciocolată sunt gata, cu ajutorul degetului, vom veni de jur împrejurul marginilor unite, pentru a le netezi și a ne asigura că stau lipite una de cealaltă.
Pasul 7. Acum vom mai avea nevoie de câteva pahare în care vom așeza bombele noastre de ciocolată, peste care vom turna și laptele încălzit, amestecăm și ne putem bucura de băutura preferată din sezonul rece, pentru că rețeta este gata!
Bomba pentru ciocolata caldă este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Galette des Rois, plăcinta tradițională bucătăriei franceze