Majoritatea oamenilor consideră că știu cum se gătească corect cârnații, deoarece îi prepară de atâta timp și sunt mulțumiți de rezultate.
Ei bine, dacă ajustezi rețeta, există posibilitatea să gătești unii dintre cei mai buni cârnați pe care i-ai preparat vreodată.
Citește și: Rețetă de Cozonac cu nucă și cacao. Află secretul pentru cei mai pufoși cozonaci!
Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească
Pentru iubitorii de mâncare, preparatele din această perioadă sunt un adevărat paradis pentru papilele lor gustative.
Aceasta este perioada în care toate gospodinele pregătesc cele mai bune bucate. Dacă ai cârnați făcuți în casă, gustul va fi unul delicios.
Este important să știi cum trebuie să prăjești acest preparat ca să nu mai plesnească. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.
Adu cârnații la temperatura camerei înainte de a-i găti
Acest pas este cunoscut de multe persoane, mai ales când vine vorba de gătitul fripturilor, dar este important și pentru cârnați. Aceștia trebuie scoși din frigider cu 20 de minute înainte de a fi gătiți și se vor prepara mai uniform.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Nu îi înțepa înainte să îi pui în tigaie
În urmă cu mult timp, cârnații explodau destul de des în timp ce erau gătiți, iar din acest motiv se numesc ,,cârnați”. Acest lucru se datora unei serii de ingrediente mai puțin costisitoare și a unui conținut redus de carne pentru a-i face mai sensibili.
Cu toate că înțeparea lor reduce posibilitatea ca ei să explodeze, pasul este inutil atunci când gătești cârnați de calitate superioară.
Încălzește o tigaie du baza grea la foc mic spre mediu
Trebuie să ai răbdare și să îi lași să se gătească. Anumite gospodine aleg să prăjească cârnații. Pare mai eficient, deoarece nu vei mai întoarce cârnații la câteva minute.
Cu toate acestea, prăjirea adâncă are ca rezultat, în general, cârnați uscați, cu pielițe tari. De asemenea, nici coacerea cârnaților la cuptor nu este cea mai bună idee, deoarece nu oferă tipul de aromă care este tipic pentru prăjire.
Așează cârnații în tigaie. Ar trebui să sfârâie ușor
Întoarce cârnații la fiecare două minute pentru ca aceștia să se gătească uniform și să capete o culoare aurie-maronie pe toată suprafața. Un cârnat ar trebui să se gătească între 15 și 20 de minute. Dacă ai o sondă de temperatură, încearcă să atingi aproximativ 70°C.
Scoate cârnații din tigaie și lasă-i să se odihnească câteva minute.
Majoritatea cărnii beneficiază de puțin timp de relaxare imediat după ce a fost preparată, iar cârnații nu fac excepție. O perioadă de pauză îi va face mai suculenți și mai fragezi.După ce ați urmat acești pași, cârnații sunt numai buni de servit cu toată familia. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Cheeseburger. Cel mai suculent burger făcut în casă!