Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi. O delicatesă în adevăratul sens al cuvântului!

reteta de muschiulet de porc cu sos de miere si usturoi
Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi

Mușchiulețul de porc cu sos de miere și usturoi reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 25 minute

Timp total  – 35 minute

Porții  – 2 persoane

Ingrediente – Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi

Ingrediente pentru mușchiulețul de porc

  • 500 g mușchiuleț de porc (2 bucăți)
  • 10 g praf de usturoi
  • 10 g paprica
  • 10 g sare
  • 10 g piper negru măcinat
  • ulei

Ingrediente pentru sosul de miere si usturoi

  • 50 ml oțet
  • 20 ml sos de soia
  • 100 g miere
  • 3 căței de usturoi

Ingrediente pentru servire

  • câteva bucăți de sparanghel (opțional)
  • câteva felii de ridiche roșie (opțional)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

cea mai simpla reteta de muschiulet de porc
Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să prăjești cârnații ca să nu mai plesnească. Trucul este util pentru toate gospodinele

Mod de preparare - Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de sosul nostru delicios de miere și usturoi. Așadar, vom avea nevoie de o cană gradată, în care vom adăuga 50 de mililitri de oțet, 20 de mililitri de sos de soia, dar și 100 de grame de miere. Cu ajutorul unei lingurițe, le vom amesteca pe toate cele 3 ingrediente adăugate până în acest moment.

Pasul 2.  Acum ne vom ocupa de amestecul condimentelor pentru mușchiulețul nostru de porc. Așadar, vom într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adaugă 10 grame de praf de usturoi, 10 grame de paprica, 10 grame de sare, dar și 10 grame de piper negru măcinat. Tot cu ajutorul unei lingurițe, vom combina toate aceste condimente.

Pasul 3.  A venit momentul să ne ocupăm și de preparatul nostru principal, și anume mușchiul de porc. Așadar, vom avea nevoie de 500 de grame de mușchiuleț de porc (2 bucăți), pe care le vom așeza pe un tocător, pentru a le condimenta cu amestecul de condimente realizat anterior. Presăram cu o linguriță condimentele, pe ambele părți ale celor două bucăți, iar apoi le masăm, pentru ca acestea să pătrundă mai bine în carne.

cea mai buna reteta de muschiulet de porc
Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos. Un meniu gustos pentru masa de Revelion

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Într-o tigaie în care am turnat ulei, vom adăuga și cele 2 bucăți de mușchi de porc, pentru a le găti, timp de aproximativ 20 de minute, până când vom observa că încep să-și schimbe culoarea și să se rumenească. În acest timp, le vom întoarce cu ajutorul unui clește, pentru a se găti uniform pe toate părțile. După aproximativ 10 minute, vom adăuga și 3 căței de usturoi pe care i-am tocat mărunt, în prealabil, alături de sosul de miere, direct în tigaia noastră lângă carne și continuăm gătirea acesteia.

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom scoate mușchiul de porc din tigaie și îl vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, pe care îl vom acoperi cu o folie de aluminiu și îl lăsăm să se odihnească pentru nu mai mult, nici mai puțin de 10 minute.

Pasul 6.  În acest timp, vom pune tigaia înapoi pe aragaz, cu sosul rămas, timp de 5 minute, apoi stingem focul și reașezăm carnea în sos, pentru ca acesta să ajungă pe toată bucata de carne.

Pasul 7.  Ulterior, așezăm carnea pe o farfurie, o tăiem fâșii, adăugăm sosul rămas peste aceasta, alături de câteva bucăți de sparanghel (opțional) și câteva felii de ridiche roșie, iar rețeta este gata!

Mușchiulețul de porc cu sos de miere și usturoi  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

muschiulet de porc cu sos de miere si usturoi
Rețetă de Mușchiuleț de porc cu sos de miere și usturoi[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ingredientul secret care trebuie adăugat neapărat în pandișpan. Va avea un gust senzațional



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate. Gospodinele vor primi multe aprecieri pentru acest preparat!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies