Pastele cu fructe de mare reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu fructe de mare. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu fructe de mare, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste cu fructe de mare
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu fructe de mare, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Paste cu fructe de mare
- 8 cepe roșii mici
- 5 roșii mari
- ulei
- 200 g creveți congelați
- 200 g calamar feliat congelat
- câteva tentacule de caracatiță
- sare
- piper negru măcinat
- 3 căței de usturoi
- 400 g sos de tomate
- 60 g ketchup
- 60 ml sos de pește
- 30 g zahăr granulat
- 300 g scoici
- puțină verdeață (după preferințe)
- puțin busuioc (opțional)
- apă
- 200 de grame de spaghete
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Care este smântâna folosită pentru frișcă. Cofetarii pricepuți știu secretul
Mod de preparare - Paste cu fructe de mare
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 8 cepe roșii mici, pe care le vom toca mărunt și le vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mici. În continuare, vom avea nevoie și de 5 roșii mari, pe care le vom tăia, de asemenea, în cuburi mici.
Pasul 2. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc mediu, în care vom turna puțin ulei. Așteptăm ca uleiul să se încingă, iar apoi adăugăm 200 de grame de creveți congelați, alături de 200 de grame de calamar feliat congelat, dar și câteva tentacule de caracatiță, pe care le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust), iar cu ajutorul unei spatule,
Pasul 3. În aceeași tigaie, vom încinge iar ulei, la foc mediu spre mare, pentru a prepara sosul de roșii. Așadar, prima dată vom adăuga ceapa tocată în tigaie.
Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!
Pasul 4. Peste amestecul nostru de sos de roșii, ceapă, usturoi, roșii, ketchup, sos de pește și zahăr granulat, vom adăuga și 300 de grame de scoici. Setăm focul la minim spre mediu, acoperim tigaia și găti timp de aproximativ 3 minute. Imediat apoi, amestecăm ușor cu o lingură de lemn, pentru ca sosul de roșii să ajungă și peste scoici. După ce le-am mai lăsat puțin pe foc adăugăm peste și creveții, calamarul și tentaculele de caracatiță. Tot cu ajutorul unei linguri, amestecăm timp de câteva minute toate ingredientele din tigaie, pentru ca sosul de roșii și legumele să pătrundă prin toate fructele de mare. Presărăm deasupra și puțină verdeață (după preferințe) și puțin busuioc (opțional) și amestecăm.
Pasul 5. Între timp vom pregăti și spaghetele noastre delicioase. Așadar, într-o oală de dimensiuni mari, adăugăm apă cam cât jumătatea acesteia, sare (după gust), iar în momentul în care apa a început să clocotească, adăugăm și 200 de grame de spaghete. Pentru ca spaghetele să nu se lipească între ele, le amestecăm din când în când, cu ajutorul unui clește. În momentul în care acestea sunt gătite al dente, le vom strecura și le putem adăuga în tigaie, peste sosul și fructele noastre de mare.
Pasul 6. După ce am amestecat bine spaghetele cu sosul obținut, vom transfera preparatul într-o farfurie, deasupra căruia vom presăra puțină verdeață (opțional), iar rețeta este gata!
Pastele cu fructe de mare sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Foitaje cu mere. Bune de savurat împreună cu cei dragi!