Cum scăpăm de gândurile negative și de unde vine depresia

ce este depresia
Cum scăpăm de gândurile negative și de unde vine depresia

Aflați din rândurile următoare totul despre depresie. În plus, descoperiți cum se manifestă aceasta şi care sunt paşii spre vindecarea persoanei care a căzut în vraja acestei tulburări.

Depresia este o tulburare care vă întristează. Oamenii afectați de depresie sunt storși de energie, au probleme la locul de muncă şi pot avea dificultăți în îndeplinirea anumitor sarcini.

De unde vine depresia, de fapt?

Citește și: Totul despre depresia de sărbători

leacuri batranesti pentru depresie
Cum scăpăm de gândurile negative și de unde vine depresia[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

Primele simptome care trebuie urmărite atunci când se instalează depresia:

  • Starea de vinovăție
  • Pierderea sau creșterea în greutate
  • Lipsa energiei
  • Gânduri de suicid

De asemenea anumite probleme familiale, pot provoca depresia.  Spre exemplu un divorț sau o despărțire, te pot aduce în pragul unei depresii.

Ce sunt gândurile negative

cat dureaza depresia
Cum scăpăm de gândurile negative și de unde vine depresia[Sursa foto: pexels]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: 5 motive pentru care mersul pe jos este bun pentru sănătatea ta

“Emoția este o trăire. Eşti trist, vesel, neliniștit. Gândurile negative reflectă nu felul în care te simţi, ci lucrurile la care te gândești, după cum le spune şi numele.

Exemple: “O să îmi fie rău tot timpul, sunt cel mai urât dintre oameni.”, “La discuția dintre mine şi colegul meu, se vede că am fost ultimul om şi nu am știut să răspund, nu am știut să ripostez.” a specificat doctor Dan Roşca (medic primar Psihiatrie).

"Acesta este un exemplu de trei gânduri negative care apar la cei predispuși la aşa ceva.

De obicei situațiile sunt neutre. Viața nu este nici pozitivă, nici negativă. Realitatea este neutră în raport cu noi. Practic, noi dăm culoarea emoțiilor, noi dăm semnificația gândurilor. Unii dintre noi sunt prea puțin expuși şi la emoții negative şi gânduri negative. Unii sunt exagerat de pozitivi chiar şi în situații în care trebuie să fie puțin negativiști. Este bine să gândească şi puțin negativ. Întotdeauna când vorbim de trăiri, sentimente şi în ultimă instanță, tulburări de natură psihologică sau psihiatrică, vorbim de niște straturi.
Este un strat biologic, care se referă la anumite substanțe din creier care îţi dau un timp de trăire (depresie, anxietate). De aceea tratăm aceste boli cu pastile. Şi pentru tulburările de gândire, obsesiile, idei delirante există alte pastile."
a spus specialistul în cadrul unei emisiuni tv. 

Al doilea strat psihologic ține de toată istoria individului. Acesta poate fi încă de la primele contacte cu mediul înconjurător, după ce s-a născut.

Mediul poate fi traumatizant sau anxios, de obicei, situațiile groaznice pe care ni le imaginăm. Tulburarea psihică are legătură cu afectarea vieții de familie, relației cu societatea şi cu profesia.

“Acest cuvânt numit depresie afectează creierul. Este o boală şi arată o schimbare a modului de comportament în totalitate. Diagnosticată este o boală a secolului nostru, este o boală gravă. Se manifestă prin tulburări de somn, de alimentație (devii anorexic), oboseală generală la serviciu şi scăderea puterii de concentrare.

Acestea sunt cele patru mari elemente ale depresiei. De asemenea şi lipsa de conexiune cu exteriorul. Depresia provine din non activitate şi epuizarea sistemului nervos.” a specificat profesor doctor Vlad Ciurea în cadrul unei emisiuni tv.

Când este vorba de o depresie şi când este doar o tristeţe

Citește și: Totul despre anxietate. Cum îți dai seama că ești anxios

revenire din depresie
Cum scăpăm de gândurile negative și de unde vine depresia[Sursa foto: pexels]

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Citește și: Totul despre terapia prin râs. Cum ne ajută?

“Diagnosticul îl pune medicul neurolog şi psihiatrul. Orice doctor ştie în pregătirea lui ce înseamnă depresia.”

Medicul specialist a specificat câteva sfaturi care pot fi luate în calcul atunci când este vorba de o depresie.

Socializarea este primul factor important în tratarea depresiei. Aerul curat, hidratarea corectă şi alimentația cât mai bună. Trebuie excluse mesele foarte târzii, mâncarea cu glucide şi grăsimile.

Semințele, fructele, lichidele, cafeaua, ciocolata, un pahar de vin roșu pot oferi o stare mult mai bună, celui care trece printr-un moment depresiv.

“Zâmbetul pe buze contează enorm şi odihna, de asemenea! Îmi mențin părerea că la ora zece seara trebuie să ne odihnim ca acest organ (creierul), să se refacă şi să poată funcționa dimineața în condiții perfecte. Partea aceasta superioară, scoarța cerebrală de unde pleacă toate gândurile, depresia trebuie să se liniștească. Vă mai spun un secret! Să nu uităm de muzică. Muzica este terapie şi desface creierul.” a precizat doctul Vlad Ciurea.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Semnele care anunță că-și dorește o relație stabilă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Cum stabilim limite pentru adolescenți

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies