Anna Lesko a primit foarte multe aprecieri pentru rețeta de cozonac cu nucă și vișine pe care o pregătește în fiecare an de Crăciun. Artista este o gospodină foarte bună și îi place foarte mult să gătească, mai ales pentru fiul său, Adam.
Anna Lesko este o artistă foarte îndrăgită și are o comunitate foarte mare de persoane care o apreciază și o susțin. Iată care este secretul care stă la baza cozonacului cu nucă și vișine.
Citește și: Cu cine își petrece Anna Lesko vacanța. Primele imagini cu presupusul ei iubit
Rețeta Annei Lesko pentru cozonacul cu nucă și vișine
Secretul care stă la baza cozonacului cu nucă și vișine este umplutura care este din belșug. Artista a ales să folosească mai puțină cocă și mai multă compoziție, lucru care a fost foarte apreciat de oamenii de pe rețelele de socializare care o apreciază și o urmăresc cu drag.
Ingrediente necesare pentru aluat
-1 kg făină.
-500 ml de lapte cald.
-400 grame de zahăr.
-100 grame de unt.
-25 grame de drojdie proaspătă.
-7 gălbenușuri.
-coajă de portocală și de lămâie.
-esență de vanilie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente pentru compoziția cozonacului.
-500 grame de nuci zdrobite cu aproximativ 400 de grame de zahăr.
-50 grame de cacao
-cireșe sau vișine în suc propiu.
-gem de prune.
-stafide.
-7 ouă de la care se folosesc albușurile. Se bat cu circa 400 de grame de zahăr.
Alte ingrediente pentru cozonacul gătit de Anna Lesko
-2 gălbenușuri.
-jumătate de linguriță de scorțișoară.
-1 lingură rasă de miere.
-nucă.
Mod de preparare rețetă de cozonac cu nucă și vișine
-Făina cernută se pune într-un vas încăpător și se adaugă peste drojdia și zahărul
-Se toarnă laptele călduț, se amestecă și se lasă la dospit pentru circa 15 minute
-Gălbenușurile se bat împreună cu zahărul și se adaugă peste aluatul de mai sus
-Se pune zahărul vanilat, dar și cojile de portocală și lămâie
-Se adaugă untul și încă puțin lapte și se amestecă bine totul. Se lasă la dospit
-Între timp se trece la compoziția pentru cozonac. Se amestecă nuca, stafidele, gemul, vișinele și puțin zahăr. Se adaugă cacao
-Albușurile se bat cu zahăr după gust și se adaugă spuma în compoziția de mai devreme
-Aluatul obținut se taie în bucăți și se întinde fiecare parte, care ulterior va fi umplută cu compoziție
-Se împletește cozonacul și se lasă la dospit înainte de a fi băgat la cuptor
-Se bate un gălbenuș cu puțină miere și scorțișoară. Se ung cozonacii cu această compoziție. Se țin la cuptor până când se rumenesc deasupra. Poftă bună!
Citește și: ,,E nerăbdătoare și prea sufletistă.” Betty Salam, despre ce nu îi place la mama ei vitregă