Una dintre cele mai întâlnite probleme ale gospodinelor, atunci când vine vorba despre prepararea cărnii, este frăgezirea ei. Există diferite trucuri pe care le poți aplica pentru a te putea bucura de o friptură de-a dreptul delicioasă.
Iată care este ingredientul banal care frăgezește carnea rapid. Vei folosi această rețetă tot timpul, iar friptura pe care o vei prepara va fi de-a dreptul gustoasă!
Citește și: Ce trebuie să pui în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul se află în bucătăria tuturor gospodinelor
Ingredientu l banal care frăgezeşte imediat carnea
Crăciunul bate la ușă, iar gospodinele își doresc să prepare cele mai bune și delicioase preparate pentru sărbătorile de iarnă.
Acest ingredient banal îl poți folosi și în momentul în care prepari carnea de porc, dar și cea de vită. Dacă vei aplica acest truc, vei fi de-a dreptul surprins de rezultatul final, iar toți oamenii vor fi mulțumiți de preparatul gătit.
Românii îndrăgesc foarte mult preparatele pe bază de carne, nu numai pentru gustul delicios, ci și pentru valorile nutriționale pe care le prezintă, deoarece sunt foarte bogate în proteine. Iată cum trebuie să procedezi, dacă îți dorești ca friptura să nu iasă întărită și cu o textură dură, atunci când o scoți din cuptor.
Dacă îți dorești să eviți problemă, ai la îndemână două opțiuni.
În primul rând, trebuie să marinezi. Poți folosi doar apă minerală pentru a frăgezi carnea pentru friptură, indiferent dacă alegi să prepari friptură de porc sau de vită.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ingredientul care ajută cozonacul să crească. Nu este vorba despre drojdie
Cum se frăgezește carnea cu apă minerală
Carnea este un aliment foarte bogat, din punct de vedere nutrițional, încât specialiștii recomandă introducerea sa în programul alimentar. Este foarte indicat să consumi carne, atâta timp cât nu o faci în exces.
Potrivit specialiștilor de la OMS, nu trebuie să consumăm mai mult de 500 de grame de carne de vită pe săptămână.
Dacă avem posibilitatea financiară, ideal ar fi să mâncăm preparatele pe bază de carne alături de garnituri de legume.
Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a frăgezi carnea de porc sunt foarte simpli. În primul rând, se bat bucățile de carne cu ajutorul unui ciocan de bucătărie sau a unui alt instrument destinat acestei sarcini. În acest fel, fibrele din carne se vor separa, iar preparatul va fi moale.
Apoi, adaugă bucățile de carne într-un vas încăpător. Deasupra, toarnă apă minerală cât să le cuprindă pe toate.
Lasă bucățile de carne în apă minerală circa zece minute. Scoate-le, ulterior, din vas și condimentează-le. Rezultatul va fi unul delicios. După ce ai urmat acești pași, te poți bucura de un preparat gustos. Poftă bună!Citește și: Rețetă de Foitaje cu mere. Bune de savurat împreună cu cei dragi!