Pe masa de sărbători, românii pun în fiecare an numeroase delicatese tradiționale, precum sarmale, salata de boeuf, friptură de porc, piftie și cozonaci.
Pe lângă toate acestea, foarte mulți oameni pregătesc o salată de icre demnă de toate laudele. Iată care este ingredientul secret care face rețeta ideală.
Citește și: Rețetă de Brioșe cu ciocolată. Un desert numai bun pentru invitații de Revelion!
Ingredientul secret pentru o salata de icre perfectă
Există diferite rețete pentru a realiza salata de icre.
Indiferent că preferi să urmezi pașii rețetei clasice, frecând icrele cu ulei, sau preferi să te aventurezi în rețete puțin mai complexe, iată cum să prepari cele mai bune icre de crap.
Secretul gospodinelor este să adauge miez înmuiat de pâine sau griș fiert, pentru că atunci salata de icre va ieși aerată și extrem de pufoasă.
Dacă gătești icre proaspete, nu uita că acestea trebuiesc separate de membrana care le unește (se dau prin sita cu găuri mari) si apoi se adaugă sare din abundență.
Mai departe, icrele vor fi așezate într-un recipient închis si se vor pune la frigider.
Important de știut este că icrele pot rezista la frigider și timp de 2-3 luni. Ele se pot prepara și imediat, dacă vrei să mănânci cât mai repede din ele.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de Pui la cuptor cu garnitură de legume și fructe. Ușor de preparat pentru masa de Crăciun!
Rețeta de salată de icre cu pâine
Ingrediente
-100 g icre sărate.
-miezul de la 2 felii medii de pâine.
-350 ml ulei de floarea soarelui.
-100 – 150 ml apă minerală.
-1 ceapă mică tocată fin.
-zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt, iar apoi se măsoară uleiul cu paharul gradat. Icrele se scot direct din frigider. Se iau două felii de pâine și se curăță de miez, după cum spun cei de la Savori Urbane.
Miezul de pâine trebuie înmuiat în apă călduță și stors ușor în mâini.
Uleiul măsurat se va incorpora treptat în salata de icre. Dacă salata ți se pare prea densă, poți adăuga puțină apă minerală. Poți adăuga și 150 sau 200 ml de apă minerală, treptat, în salata de icre, pentru ca aceasta să devină moale, aerată și delicioasă.
Citește și: Cât timp se fierb cartofii pentru salata boeuf. Vor avea un gust absolut delicios