Rețetă de Plăcintă cu căpșune și rubarbă. Încearcă o combinație mai mult decât delicioasă!

reteta de placinta cu capsune si rubarba
Rețetă de Plăcintă cu căpșune și rubarbă

Plăcinta cu căpșune și rubarbă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  plăcintă cu căpșune și rubarbă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu căpșune și rubarbă, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Plăcintă cu căpșune și rubarbă

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  plăcintă cu căpșune și rubarbă, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  - 20

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 10 persoane

Ingrediente – Plăcintă cu căpșune și rubarbă

  • 2 pachete de foi de plăcintă
  • un kilogram de căpșune
  • 3 căni de rubarbă
  • 160 g zahăr granulat
  • un sfert de linguriță de sare
  • o esență de vanilie
  • un sfert de cană de amidon de porumb
  • coajă de portocală sau coajă de lămâie (opțional)
  • făină
  • 2 linguri de apă
  • un gălbenuș de ou

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

placinta cu capsune si rubarba
Rețetă de Plăcintă cu căpșune și rubarbă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Rețetă de Brioșe cu ciocolată. Un desert numai bun pentru invitații de Revelion!

Mod de preparare - Plăcintă cu căpșune și rubarbă

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 pachete de foi de plăcintă, pe care le vom scoate din ambalaj și le vom face într-o formă rotundă, pe care le vom pune într-o folie alimentară, iar ulterior le vom introduce la frigider.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un kilogram de căpșune, pe care le vom spăla bine de tot, iar mai apoi le vom tăia în bucățele nici prea mari, dar nici prea mici. Toate bucățelele de căpșune se vor transfera într-un bol de dimensiuni potrivite, după tăiere.

Pasul 3.  Acum ne vom ocupa și de al doilea ingredient de bază pentru plăcinta noastră, și anume, de rubarbă. Vom avea nevoie de câteva fâșii, în funcție de preferințe și cât

să obținem aproximativ 3 căni, pe care, tot cu ajutorul unui cuțit, le vom tăia în cubulețe cât de cât subțiri, însă nu prea mult.

Pasul 4.  Căpșunele și rubarba se adăuga într-un bol de dimensiuni mai mari, iar deasupra vom adăuga și 150 de grame de zahăr granulat, alături de un sfert de linguriță de sare, o esență de vanilie și un sfert de cană de amidon de porumb. În plus, dacă vă doriți, pentru un gust mult mai intens, puteți adăuga și coajă

de portocală sau coajă de lămâie (opțional). Cu ajutorul unei linguri, amestecăm ingredientele din bol, pentru ca fructele să fie complet acoperite. Bolul se lasă deoparte pentru aproximativ 10 minute, pentru ca toate ingredientele să se îmbine.

Pasul 5.  Între timp, scoatem cele două bucăți de aluat din frigider, iar pe o suprafață plată presărăm făină și scoatem din folia alimentară, aluatul.

După ce l-am lăsat puțin să se încălzească, îl așezăm pe suprafața cu făină, chiar vom presăra și deasupra puțină, pentru ca mai apoi, cu ajutorul unui sucitor, să întindem aluatul până când vom obține o foaie subțire de aluat, asemănătoare cu cea de pizza.

cea mai simpla reteta de placinta cu capsune
Rețetă de Plăcintă cu căpșune și rubarbă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Pasul 6.  După ce aluatul nostru este îndeajuns de întins, îl vom răsuci pe sucitor și-l vom așeza direct în tava pentru plăcintă. Începând din exterior spre exterior, așezăm aluatul în tavă, prin o apăsare ușoară, iar când am considerat că este îndeajuns de aranjat, lăsăm tava deoparte, momentan.

Pasul 7.  Începem să întindem și cea de a doua formă rotundă de aluat, tot cu ajutorul unui sucitor, tot pe o suprafață presărată cu făină, până obținem aproximativ aceeași dimensiune ca în cazul primei forme. Apoi cu ajutorul unui tăietor de pizza, vom tăia aluatul în fâșii, pentru a le folosi la acoperirea plăcintei noastre delicioase.

Pasul 8.  Așadar, a venit momentul să luăm compoziția  noastră de rubarbă și căpșune cu ajutorul unei linguri mai mari, pe care o vom așeza peste aluatul din tavă. După ce am nivelat puțin fructele noastre, vom începe să așezăm rând pe rând, zăbrelele din aluat, deasupra, încât să formăm „acoperișul” acesteia. Lăsăm puțin spațiu între acestea, iar apoi, jumătate din ele, lăsând una jos, le vom ridica, pentru a le așeza, peste cele lăsate, alte straturi de zăbrele, pentru a se suprapune și a forma modelul nostru de plăcintă.

Pasul 9.  Într-un bol de dimensiuni mai mici, adăugăm 2 linguri de apă, alături de un gălbenuș de ou, pe care le vom amesteca împreună, iar folosindu-ne de o pensulă, vom unge suprafața de deasupra a plăcintei noastre. Presărăm deasupra și puțin zahăr granulat, iar tava se introduce la cuptor la o temperatură de 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute, iar apoi reducem temperatura la 190 de grade Celsius și mai coacem plăcinta pentru încă aproximativ 40 de minute.

Pasul 10.  După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar rețeta este gata!

Plăcinta cu căpșune și rubarbă  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de placinta cu capsune
Rețetă de Plăcintă cu căpșune și rubarbă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta de Biscuiți de Crăciun a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Cei mici se vor bucura!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies