Top 5 lucruri pe care trebuie să le faci în 2023 ca să ai un an productiv

Top 5 lucruri pe care trebuie să le faci în 2023 ca să ai un an productiv
Top 5 lucruri pe care trebuie să le faci în 2023 ca să ai un an productiv

Întotdeauna când se încheie un an ne facem bilanțul și ajungem la concluzia că am fi putut să facem mai multe pentru noi, să fim mai productive, să avem mai mult succes, în concluzie, să o ducem mai bine.

Poate lucrurile au decurs sub așteptările tale în anul care a trecut, dar poți să faci ceva pentru ca 2023 să fie mai bun. Iată top 5 lucruri pentru un 2023 productiv:

 

Mărește-ți șansele la un job mai bun

 

Ca să-ți meargă mai bine, să câștigi mai mult și să ai resurse financiare suficiente pentru a-ți îndeplini dorințele, cheia este un job mai bun. Dar cum faci asta? Încearcă să te perfecționezi, să participi la toate trainingurile de la locul de muncă sau la stagii de perfecționare, înscrie-te la un curs de engleză, ca să o înveți mai bine. După cum bine știi, aproape că este imposibil să ajungi pe o poziție superioară, mai bine plătită, fără să cunoști o limbă străină, iar engleza este cea care îți deschide toate ușile. Deci, depune puțin efort și încearcă să devii mai bună în ceea ce faci, iar acest lucru nu va trece neobservat.

 

Stabilește-ți obiective realizabile

 

Fii indulgentă cu tine și rezonabilă și stabilește obiective pe care le poți realiza. Bineînțeles că ne dorim întotdeauna mult mai mult, dar în multe cazuri, planurile pe care ni le facem sunt fanteziste. Deci, evaluează-te corect, fă-ți lista cu aptitudini și cunoștințe și apoi vezi ce ai putea să realizezi cu ceea ce știi și poți să faci. E suficient să reușești să bifezi un punct de pe lista ta de dorințe - e un pas în față.

 

Organizează-te mai bine

 

La începutul fiecărei zile sau săptămâni de lucru ori studiu fă-ți un plan bine organizat, pe ore sau zile și nu te abate de la el. Fixează-ți bine activitățile în timpul programului sau dacă acesta depinde în mare parte de tine, la începutul zilei, când nivelul de energie este mai ridicat și creierul este odihnit. Dacă vei amâna taskuri pentru seară, vei vedea că o să le îndeplinești mai greu și poate nu la fel de bine.

 

Ocupă-te pe rând de probleme

 

Da, bineînțeles că ai mai multe lucruri de făcut, însă le vei face mai repede și mai bine dacă te ocupi pe rând de ele. Atunci când mintea ta este împărțită în mai multe direcții, cu siguranță că îți va scăpa ceva, vei încurca sarcinile și chiar vei face greșeli. Iar de aici, lucrurile vor merge din rău în mai rău.

 

Ia-ți și pauze

 

Chiar dacă ai mult de lucru sau de învățat și termene-limită de respectat, este deosebit de important să-ți iei și pauze, potrivit Work Fit. Ideal ar fi ca într-o perioadă de 8 ore lucrate să îți iei o pauză mai lungă, de 30 de minute, ca să mănânci și să te deconectezi un pic. Asta te va ajuta să te relaxezi un pic, ca apoi să fii mai productivă. Iar dacă ceea ce faci este foarte solicitant, ia-ți câte o pauză de 5 minute la fiecare oră. De asemenea, profită de weekenduri, relaxează-te, detașează-te un pic de problemele curente și fă lucruri plăcute. De asemenea, pleacă în vacanță ori de câte ori timpul ți-o permite. Chiar dacă îți sună ciudat, pauzele chiar sunt cheia succesului.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies