Românii cunosc faptul că, dacă consumă anumite alimente în prima zi a anului vor beneficia de un an lipsit de probleme, însă iată ce trebuie să mâncăm pe 1 ianuarie 2023!
Majoritatea românilor se întreabă ce trebuie să consume în prima zi a anului, iar aceste alimente trebuie să fie nelipsite de pe masa festivă.
Ce se mănâncă în prima zi a Anului Nou
Pe masa de Revelion trebuie să se regăsească delicatese tradițional românești precum salata de boeuf, friptură de porc, cozonaci și multe altele, însă sunt câteva feluri de mâncare ce nu trebuie să lipsească sub nicio formă, precum peștele și carnea de gâscă. Există deja tradiția pentru români să consume pește în noaptea dintre ani, chiar la miezul nopții, fiindcă
Citește și: Motivul pentru care nu se încheagă piftia. Multe gospodine fac o greșeală imensă
Citește și: Rețetă de Friptură cu cartofi wedges și sos alb cu ciuperci. Vei impresiona toți invitații!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cu toate astea, un lucru mai puțin știut de oameni este că, în prima zi a anului trebuie să consumăm carne de gâscă pentru a pluti peste greutățile vieții ce apar în calea visurilor, așa cum plutește gâsca pe apă. Totodată, pe lângă pește și carne de gâscă este bine să bem și un pahar de șampanie. În noaptea dintre ani trebuie să avem un pahar în mână, fie cu vin spumant sau suc, pentru a avea parte de belșug.
Pentru ca dorințele să se îndeplinească, iar noul an să fie unul cât mai bun, trebuie să bem ceea ce avem în pahar până la fund.Rețetă de pește la grătar
Oamenii aleg să își petreacă Revelionul la munte de cele mai multe ori, iar activitatea mult așteptată de aceștia este grătarul alături de persoanele pe care le iubesc, iar aceasta este cea mai bună rețetă de pește la grătar pentru prima zi a anului 2023.
În locul grătarului se poate folosi și tigaia, pentru cei ce ai sărbătorit Revelionul acasă.Ingrediente
-600 de grame de pește macrou
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de suc de lămâie
-3 sau 4 căței de usturoi
-1 roșie
-2 linguri de măsline negre fără sâmburi
-1 linguriță de cimbru
-1 lingură de pătrunjel
-sare
-piper
Mod de preparare
1. Usturoiul zdrobit se amestecă cu uleiul și sucul de lămâie, iar mai apoi este folosit pentru a unge peștele.
2. După ce amestecul este pus pe pește, acesta se așează pe grătarul încins și se lasă acolo pentru aproape 8-10 minute, pe ambele părți, asezonând cu sare și piper.
3. Mai apoi, în alt bol trebuie să amestecăm măslinele negre cu roșia, pătrunjelul, sarea și cimbrul, dar și restul amestecului cu care am uns deja peștele.
Citește și: Rețetă de Plăcintă cu căpșune și rubarbă. Încearcă o combinație mai mult decât delicioasă!
Citește și: Rețeta de Crap prăjit în unt, potrivită pentru superstițiile de Revelion!