Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză

Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză
Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză

Aflați din rândurile următoare cum se manifestă o viroză la copii și când putem să îi ducem din nou în colectivitate.

Sezonul rece aduce cu sine o mulțime de viroze de toate felurile, care sunt adesea cele mai întâlnite la copii, mai ales la cei de grădiniță și care intră pentru prima dată în colectivitate. Acest contact al copilului cu colectivitatea poate produce o mulțime de griji pentru părinți, care observă la copilului lor că răcește mult mai frecvent. Practic, sunt mulți copii care de abia se vindecă de o viroză și imediat ce sunt duci înapoi în colectivitate, se îmbolnăvesc din nou.

Acest lucru este complet normal și, potrivit specialiștilor în domeniu, contribuie la formarea imunității copilului, care trebuie mai întâi să se îmbolnăvească pentru a forma un sistem de protecție împotriva altor viruși.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iulia Tranulis, medic pediatru și specialist în lactație a explicat cât trebuie ținut copilul acasă după o viroză și când e recomandat să-l trimitem la grădiniță sau la școală.

Probabil că dacă îl ținem închis în casă, nu s-ar mai îmbolnăvi în această perioadă, dar el ca să-și clădească o imunitate puternică, va trece la un moment dat prin toate virozele acestea. Ca să știe să răspundă la acești viruși, trebuie să știe să treacă prin boli. Este adevărat, cu cât este copilul mai mic, forma de boală ar putea fi mai gravă, mai greu de controlat.

Cu cât este mai mare, este mai înțelegător și rezistă puțin mai bine .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cum se manifestă o viroză la copii

Citește și: Când să tratăm copilul acasă și când mergem cu el la spital

Cum se manifestă o viroză la copii

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Potrivit specialistului în domeniu, viroza este orice fel de îmbolnăvire dată de un virus. Astfel, aceasta poate să capete multiple forme și se poate manifesta prin numeroase afecțiuni.

Ea poate fi viroză respiratorie care se manifestă cel mai frecvent cu nas care curge, durere în gât și febră. Tot viroză poate să fie și o enterocolită. Aici vorbim de o manifestare digestivă cu vărsături, febră și scaune diareice.

Tot viroză poate să fie și o boală care începe cu o febră și nimic altceva, iar în 2-3 zile apare o erupție pe piele. Toate acestea sunt destul de frecvente și în perioada aceasta le avem cam pe toate .”, a explicat specialistul în domeniu.

Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză

Citește și: Cum putem să îi ferim pe copii de îmbolnăviri la intrarea în colectivitate

Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză

Toți părinții ai căror copii au trecut printr-o viroză se întreabă după cât timp pot să ducă copilul din nou în colectivitate sau cât timp trebuie să țină copilul acasă atunci când se îmbolnăvește, astfel încât să nu mai contacteze așa repede o nouă viroză.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

La aceste întrebări, specialistul în domeniu le recomandă părinților să țină copilul acasă până când observă o îmbunătățire a stării sale de bine, iar acest proces poate dura până la o săptămână, dacă nu este vorba de o viroză mult mai gravă.

În primul rând, îl țin dacă are febră sau niște simptome mai serioase astfel încât să îi dau tratamentul, să îl ajut să se simtă mai bine și să nu îl trimit printre colegii lui când este cel mai contagios. În primele zile de boală este cel mai contagios. Apoi îl mai țin câteva zile până observ că este bine, aproximativ o săptămână.”, a explicat specialistul în domeniu.   

Așadar, părinții nu trebuie să se îngrijoreze dacă copilul încă mai are secreții nazale sau tușește atunci când se întoarce la grădiniță, dar constituie motiv de îngrijorare reapariția simptomelor asociate cu o altă viroză .  

Din păcate, tusea și secrețiile nazale pot să dureze și 3-4 săptămâni, iar copilul nu mai este contagios dac este aceeași boală de la început. Dacă între timp i se schimbă caracteristicile simptomelor, atunci sunt două boli, iar el este din nou contagios. Dacă noi știm că debutul bolii a fost acum o săptămână, cel mai probabil putem să ducem copiii în colectivitate, chiar dacă ei mai tușesc sau au secreții .”, a precizat specialistul în domeniu.  



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Tusea la bebeluși. Cum o putem ameliora?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies